Rețetă de aperitiv cu pește. Pastă de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină
Pentru o gustare dintr-o zi de post cu dezlegare la pește, Rețeta Pastă de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină, este chiar perfectă!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 25 Martie 2020, 06:26 | Actualizat: Miercuri, 25 Martie 2020, 06:54Rețeta de aperitiv cu pește se poate prepara cu orice tip de pește conservat în ulei: macrou, sardine, ton, hering, etc. și necesită puține ingrediente. Ideal ar fi să o preparăm cu un file de ton, sau de hering, dar în lipsa acestora putem pune orice alt sortiment de pește găsim. Pasta de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină este perfectă pentru mic dejun, sau o gustare dintr-o zi de post cu dezlegare la pește.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pastă de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină:
- 600 gr pește la conserve, în ulei
- 1 ceapă roșie, mare
- 1 rădăcină de țelină, potrivită
- 1 linguriță muștar
- sare și piper
- zeamă de lămâie, după gust
- măsline pentru decor
- sos de ardei iuți sau gogoșari în oțet, pentru decor
- pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare pentru Rețeta Pastă de pește conservat cu ceapă roșie și maioneză de țelină
Pentru a prepara Rețeta de aperitiv cu pește, mai întâi desfacem conservele de pește și punem conținutul lor într-o sită la scurs. Nu aruncăm uleiul, pentru că vom folosi o parte din el. Îndepărtăm eventualele oase de la pește, apoi îl pasăm cu o furculiță, sau cu blenderul vertical.
Curățăm ceapa roșie și o tocăm cât de mărunt, apoi o amestecăm cu peștele pasat.
Țelina curățată și spălată o tăiem în cuburi și o punem la fiert în apă cu ¼ linguriță de sare. Când este bine fiartă o scurgem și o lăsăm să se răcească. Nu aruncăm apa în care a fiert, o folosim la o supă, sau ciorbă.
Pe aceeași temăCând țelina este bine răcită, o pasăm ca pentru piure. O amestecăm cu muștarul și mixăm amestecul picurând treptat din uleiul scurs, ca la Rețeta de maioneză clasică, până obținem o compoziție cremoasă.
Amestecăm maioneza de țelină cu peștele și ceapa roșie și potrivim gustul cu zeamă de lămâie, piper și sare, dacă mai necesită.
Va fi un aperitiv gustos, perfect pentru a începe o zi de post cu dezlegare la pește. Îl servim pe felii de pâine și îl decorăm cu măsline, pătrunjel, sos de ardei, sau gogoșari murați, castraveciori sau ce mai preferăm.
Spor și poftă bună!