Rețetă de cheesecake sărat și ușor picant. O rețetă de cheesecake aperitiv perfectă pentru săptămâna brânzei!
Pornind de la clasicele rețete de cheesecake, le putem adapta și în varianta sărată și le putem servi ca aperitive la mesele festive, sau pur și simplu ca și gustare în orice zi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 25 Februarie 2020, 11:26 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:42Și pentru că suntem în prima săptămână din postul mare, adică săptămâna brânzei, cum se numește în popor, rețeta de cheesecake sărat și ușor picant este exact ce ne trebuie pentru un starter, sau pentru pachetul de la serviciu.
Săptămâna brânzei, cunoscută în tradiţia rusă ca Maslenitsa (Ма́сленица - Săptămâna untului) este a şaptea săptămână de post. În Săptămâna brânzei nu se mai consumă carne, ci doar produse lactate şi ouă, interzise și acestea în restul postului.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Cheesecake sărat și ușor picant:
- Pentru o formă de tort de 26 cm:
- 250 g biscuiți crackers
- 150 g unt topit
- 800 g cremă de brânză
- 250 g mascarpone
- oregano
- sare și piper
- 100 g arahide
- 150 g parmezan
- salată verde, pentru servit
Mod de preparare pentru pentru Rețeta de Cheesecake sărat și ușor picant
Pentru a realiza baza cheesecake-ului, biscuiții se sfărâmă și se amestecă cu untul topit, până se obține o compoziție omogenă. Cu această compoziție se tapetează în strat uniform, baza formei de tort.
Pentru stratul de brânză, brânzeturile se amestecă și se condimentează cu sare, piper și oregano, după gust.
Compoziția de brânzeturi se întinde peste stratul de biscuiți, apoi se presară deasupra parmezanul ras și arahidele măcinate grosier. Cheesecake-ul sărat și ușor picant se dă la frigider, pentru cel puțin o oră, înainte de a-l secționa și servi.
- Mai vedeți și Trei metode de a prepara brânză din lapte de vaci acasă!
Deliciosul cheesecake sărat și ușor picant se poate servi ca atare, sau cu salată verde, salată de roșii, sau chiar cu un sos delicios de roșii cu ardei.