Rețetă de desert cu căpșuni. Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni
Pentru că deserturile cu ciocolată sunt printre cele mai apreciate, mai ales combinată cu fructe de sezon, am ales să pregătim, de această dată, o minunată rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020, 08:46 | Actualizat: Miercuri, 06 Mai 2020, 09:14Este sezonul căpșunilor românești, proaspete și aromate și este păcat să nu profităm de gustul lor în diverse preparate, dulci, sau sărate.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni:
- Pentru aluat fraged de tartă:
- 1 ou de mărime medie
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 1 lingură iaurt
- 50 gr zahăr
- un praf sare
- 1/2 linguriță bicarbonate de sodiu
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 300 gr făină
- Pentru umplut:
- 400 gr ciocolată amăruie
- 450 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 50 gr unt
- 1-2 lingurițe din esența preferată
- 150 gr căpșuni
Cum pregătim Rețeta de Tartă cu ciocolată și căpșuni
Pentru aluat fraged, de tartă, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu zahărul și sarea.
Adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul amestecat cu bicarbonatul de sodiu, precum și esența.
Amestecăm rapid ingredientele, rezultând un aluat compact, ușor sfărâmicios, pe care îl împachetăm în folie și îl dăm la rece pentru 30-40 de minute.
Tapetăm o formă de tartă de 26 cm cu hârtie de copt, apoi întindem aluatul în interiorul ei, atât la bază cât și pe laterale.
Înțepăm aluatul din loc în loc, așezăm o altă hârtie ce copt în interiorul lui și îl umplem cu boabe de fasole.
Dăm forma de copt la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 15-20 de minute, sau până aluatul este bine rumenit.
Îndepărtăm cu grijă boabele de fasole din interiorul aluatului și mai lăsăm forma la cuptor 5-6 minute, așa încât aluatul să se rumenească și în interior.
Pentru umplutura de ciocolată cu căpșuni, punem frișca lichidă la încălzit și o lăsăm până aproape de punctul de fierbere.
Stingem focul, adăugăm ciocolata ruptă și untul și amestecăm bine până când ciocolata și untul se topesc și compoziția se omogenizează.
Pe aceeași temăLăsăm crema de ciocolată să se tempereze ușor, apoi o turnăm în interiorul aluatului de tartă, temperat și el.
Deasupra, așezăm jumătăți de căpșuni cu partea decupată în sus și dăm tarta ci ciocolată și căpșuni la rece până se întărește ciocolata.
Spor și poftă bună!