Rețetă de post. Rețetă de cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați
Cartofii sunt printre preferințele tuturor când ne gândim la preparate de post, pentru că sunt spornici și sățioși, iar rețetele sunt printre cele mai variate. Din categoria rețetelor de post, am pregătit o Rețetă de cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 23 Martie 2020, 09:25 | Actualizat: Luni, 23 Martie 2020, 10:20Mai punem o salată verde lângă delicioșii cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați, sau niște murături și am asigurat una dintre mesele principale ale zilei.
Ingrediente pentru Rețetă de cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați:
- 1,5 kg cartofi
- 2 linguri de muștar clasic
- 4-5 căței de usturoi
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe boia de ardei dulce, sau afumată, dacă avem
- 4-5 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță rasă de piper
- 2 crenguțe de rozmarin
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de cartofi aurii, crocanți și foarte aromatizați?
Mai întâi curățăm cartofii îi spălăm îi ștergem bine și îi feliem grosier. Curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoare.
Punem cartofii într-un bol și adăugăm peste ei uleiul de măsline, muștarul și toate condimentele. Amestecăm bine cartofii cu uleiul și condimentele și îi punem într-o tavă de aragaz.
Dăm tava cu cartofii condimentați, la cuptor, la 200 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până când aceștia devin ușor crocanți la exterior și vor avea o culoare aurie, plăcută.
Cartofii vor fi crocanți la exterior, dar moi la interior, exact așa cum plac tuturor.
Îi servim, după preferințe, cu salată, sau cu murături.