Rețetă de post: Varză călită. Cu ce ingrediente asezonăm varza călită pentru un gust desăvârșit?
Rețeta de varză călită este alegerea perfectă pentru o masă gustoasă, într-o zi de post și nu numai.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 19 Noiembrie 2019, 11:17 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 16:53- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețeta este simplă și rapidă, iar gustul diferă în funcție de condimentele adăugate. Unul dintre acestea este usturoiul, care va da un gust tare plăcut, adăugat în timpul preparării. Încercați și vă veți convinge!
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Varză călită:
- 2 kg varză albă
- 2 cepe
- 200 ml ulei
- sare și piper
- 400 g pastă de roșii cu ardei
- 2-3 foi de dafin
- cimbru
- zeamă de lămâie după gust
- 3 căței de usturoi
- 1 legătură mărar verde
Rețeta de post Varză călită - Mod de preparare
Se toacă varza fideluță și se freacă cu sare și puțin piper. Se lasă așa la odihnit până se pregătesc celelalte ingrediente.
Se toacă ceapa solzișori și se călește în ulei încins, până devine sticloasă.
Se adaugă pasta de roșii( vedeți rețeta aici!) și 2 căței de usturoi răzuiți și se lasă să fiarbă 10-15 minute, până rezultă un sos scăzut, apoi se adaugă varza bine scursă.
Se amestecă bine și se lasă să fiarbă până se pătrunde ușor, dar urmărim să rămână ușor crocantă, al dente.
Asezonăm varza pe parcursul fierberii, cu foile de dafin și cimbru, dar și sare și piper, dacă mai necesită.
Cu 5-6 minute înainte de stingerea focului, adăugăm 1 cățel de usturoi, răzuit, mărarul tocat și zeamă de lămâie.
Servim delicioasa varză călită cu mămăliguță și ardei iute.
- Vedeți AICI o rețetă perfectă de mămăliguță!