Cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios. Rețetă de savarine din felii de cozonac
Din categoria rețetelor de deserturi reinterpretate, sau cum poți transforma cozonacul învechit într-un desert delicios, o rețetă de savarine din felii de cozonac.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Aprilie 2020, 10:01 | Actualizat: Marti, 21 Aprilie 2020, 10:19Pe lângă clasica Rețetă de budincă din cozonac învechit, mai putem prepara aceste delicioase savarine din felii de cozonac, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de savarine din felii de cozonac:
- felii de cozonac învechit
- dulceață/gem/cremă de ciocolată
- zeamă de compot/ sirop de zahăr
- frișcă naturală
- fructe pentru ornat
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de savarine din felii de cozonac
Iată cum, din cozonacul rămas, se pot pregăti câteva savarine absolut delicioase cu care îi putem răsfăța pe cei dragi!
Cozonacul, indiferent de care este, sau ce umplutură are, se feliază mai grosier, iar feliile se așază într-o tavă, sau direct pe platou.
Se însiropează bine cu zeamă de compot, iar fructele le folosim la decorul savarinelor. Sau, se poate prepara un sirop din apă cu zahăr ca la Rețeta clasică de savarine.
Se lasă feliile de cozonac să se hidrateze, apoi se ung cu puțină dulceață, gem, sau o cremă de ciocolată.
Deasupra se decorează cu frișcă naturlă, mixată și cu fructe fie din compot, fie proaspete.
Deci, nimic nu se aruncă, totul se transformă și se evită și risipa alimentară!
Să vă fie de folos!