Reţetă simplă şi delicioasă: Cum să faci AMANDINA PERFECTĂ, acasă, în doar câteva minute! Iată toţi paşii
Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.
Publicat: Marti, 17 Mai 2016, 11:03 | Actualizat: Joi, 22 Octombrie 2020, 16:06Pentru mulţi dintre doi, amandina este una dintre cele mai bune prăjituri din lume. Plină de ciocolată, însiropată şi foarte pufoasă, este varianta perfectă pentru cei care au poftă de ceva dulce.
Ingrediente
- Blat:
- 6 oua 200 gr. zahar
- 30 ml. apa
- 30 ml. ulei
- 20 gr. cacao
- 8 linguri faina
- Crema:
- 3 galbenusuri
- 150 gr. zahar pudra
- 250 gr. unt
- 3 linguri cacao
- 1 fiola esenta rom
- Sirop:
- 400 ml. apa
- 150 gr. zahar
- 2 plicuri cappuccino rom
- 1 fiola esenta rom
- Glazura: ciocolata topita cu un pic de unt
- frisca
Mod de preparare
De ce să o cumperi de la cofetărie, când o poţi face tu acasă, fără chimicale şi ingrediente ciudate? Iată reţeta!
Blatul: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat, se adauga faina amestecata cu cacao si se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in doua.
Crema: untul topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta de rom. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se intinde peste blat.
Sirop: se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura: se topeste pe foc o ciocolata si o amestecam cu o lingura de unt. Se poate decora cu crema sau cu frisca. Pofta buna!