Antena

Rețetă tradițională de papanași moldovenești

Chiar nu ai cum rezista la așa rețetă tradițională de papanași moldovenești, serviți cu smântână grasă și dulceață de vișine!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 29 Septembrie 2020, 13:46 | Actualizat: Marti, 29 Septembrie 2020, 15:30
Papanași moldovenești
Chefi la cuțite

Mirel Magop, în vârstă de 51 de ani, un concurent cu o poveste de viață de-a dreptul impresionantă , s-a prezentat în fața celor trei carismatici chefi, în sezonul 8 al emisiunii culinare Chefi la cuțite cu o delicioasă rețetă tradițională de papanași moldovenești, declarând cu umor că nu îi pasă câte cuțite primește, atâta timp cât nu sunt în spate.

Iată ce ingrediente a folosit pentru rețetă tradițională de papanași moldovenești:



Mod de preparare pentru rețetă tradițională de papanași moldovenești

Preparare aluat de papanași moldovenești.

Mai întâi se scurge bine brânza proaspătă de vaci, marca Pilos de la Lidl până ajunge la 440-450 de grame.

Într-un bol, se cerne făina împreună cu praful de copt și se amestecă bine.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albuşurile se pun într-un bol de mixer, iar gălbenuşurile în în vasul cu brânză. Peste acestea se adaugă un praf de sare pentru gust, zahărul vanilinat şi răzătura de portocală sau lămâie. Se amestecă bine, apoi se adaugă făina şi se omogenizează compoziția

Cu mâinile unse cu ulei se rup bucăţi de aluat de 100-120 de grame, și se formează nişte turte care se decupează la mijloc. Mijlocul decupat se modelează într-o formă sferică.

Pe aceeași temă
Recomandari A1

Se prăjesc papanașii cu biluțele aferente la foc mediu aproximativ 7 minute, în baie de ulei încins. În timpul prăjirii, se întorc de mai multe ori, de pe o parte pe cealaltă, să nu iasă aluatul din mijloc crud.

Se scot pe un prosop de hârtie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Cum se asamblează papanașii moldovenești?

Se așază gogoașa de papanas decupată pe farfurie și se pune decupajul deasupra. Apoi se decorează cu smântână grasă şi cu dulceaţă, de preferință acrişoară cum este dulceaţa de vişine.

Spor la preparat rețetă tradițională de papanași moldovenești și poftă bună la savurat!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Whatsapp LinkedIn
reteta traditionala desert traditional papanasi moldovenesti chefi la cutite
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Rezultate exit-poll alegeri prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu - 24.6%, Elena Lasconi - 18.2%, Călin Georgescu - 16.5%, George Simion - 14%, Nicolae Ciucă - 13%, Mircea Geoană - 5.4%
Videoclipul zilei
Citește și
Rețetă de iahnie de fasole cu carne de porc, preparată de chef Nicolai Tand la Neatza cu Răzvan și Dani
Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, gătită de Vlădutz la Neatza cu Răzvan şi Dani
Rețetă tradițională pentru pasta de mici la grătar. Rețete tradiționale pentru 1 decembrie
Rețetă tradițională de fasole cu ciolan afumat, reinterpretată
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce amendă riscă românii care pun ghivecele cu flori pe scara blocului. Regulile de care trebuie să ții cont Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Rezultate exit-poll referendum în Bucureşti. Cum au votat românii la fiecare din cele trei întrebări Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste