- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Alexandra Drumea Voicu, o fostă concurentă, a revenit și în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o și mai mare ambiție de a demonstra ce cofetar bun este, pregătind o rețetă de tort roșu, sau tort de catifea roșie, cum mai este cunoscut, dar și cu o poveste de viață impresionantă.
Rețetă de tort red velvet cu cremă de ciocolată albă și mascarpone - Ingrediente:
-
Pentru blat de tort roșu:
- 120 gr unt
- 300 grame zahăr
- 3 ouă
- 250 ml lapte bătut
- 275 gr făina
- 30 gr cacao
- 10 gr bicarbonat
- 5 ml oțet alb
- 30 ml colorant roșu
- 10 gr praf copt
-
Cremă de ciocolată albă cu mascarpone:
- 500 mascarpone
- 800 frișcă naturală
- 250 zahăr pudră
- esența de vanilie
- 50 gr unt
-
Topping de fructe:
- 300 gr zmeură
- 100 gr zahăr tos
- 1 lămâie
-
Top:
- 250 gr coacaze roșii, căpșuni,
- phisallis, macaroana,
- 200 gr ciocolata neagră
- 200 gr ciocolată albă
- 300 gr zahăr isomalt
- 50 ml colorant roșu
Mod de preparare pentru rețeta de tort red velvet cu cremă de ciocolată albă și mascarpone
Preparare blat de tort roșu.
Într-un bol, se amestecă ingredientele solide: făina, cacaua, praful de copt și zahărul. În alt bol se amestecă untul cu ouăle și iaurtul, peste care se adaugă și bicarbonatul stins în oțet.
Se amestecă cele două compoziții și se pun 3-4 picături de colorant roșu.
Compoziția pentru blat de tort roșu se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
Între timp, se prepară crema de ciocolată albă cu mascarpone.
Într-un vas, pe foc, se pune frișca lichidă în care se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți, esența de vanilie și untul. Se amestecă până se topește ciocolata, apoi se lasă compoziția la răcit. Separat, se spumează mascarponele cu zahărul pudră. Când compoziția de ciocolată albă este bine răcită, se intrăduce mixerul în ea și se mixează până devine cremoasă, apoi se încorporează mascarponele. Se dă la rece până în momentul asamblării tortului red velvet.
Citește și: Rețeta Spumă de nougat cu pământ de ciocolată, fructe, brittle de caramel cu fistic și semințe
Preparare topping de fructe.
Se pun fructele cu zahărul și zeama de lămâie pe foc și se fierb până rezultă un sos consistent.Sosul de fructe se trece prin sită pentru a deveni fin.
Pentru decor, se topește zahărul isomalt și se adaugă colorant roșu, apoi se modelează diverse forme.
Pentru asamblarea deliciosului tort red velvet, se decupează blatul de tort cu un cilindru metalic
Se întinde peste blaturi puțin topping de fructe, apoi cu ajutorul unui posh se pune cremă albă și se asamblează în câte două straturi. Se decorează cu inserțiile roșii, coacăze și ciocolată.
Așadar, putem încerca și noi acasă această minunată Rețetă de tort red velvet cu cremă de ciocolată albă și mascarpone.
Îndrăgita emisiune Chefi la cuțite poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!
Orange chicken. Rețetă de piept de pui pane cu sos de portocale și orez în stil asiatic... Rețetă tradițională de papanași moldovenești...