Cum se prepară Rețeta tradițională Pastă de jumări, servită ca aperitiv în restaurantele din Ardeal
Pasta de jumări este un preparat tradițional care se servește, în special, în restaurantele din Ardeal ca și aperitiv, cu ceapă roșie
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 09 Ianuarie 2020, 11:31 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:49Pasta de jumări este delicioasă, mai ales servită cu pâine prăjită și ceapă roșie! Poate fi inclusă și printre aperitivele unei mese festive, mai ales servită în diverse forme de tartine.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pastă de jumări:
- 300 gr jumări
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri muștar clasic
- 1 lingură muștar de Dijon, cu semințe
- 1 linguriță boia de ardei afumată
- 1 linguriță semințe de chimen
Mod de preparare pentru Rețeta Pastă de jumări
Este important ca jumările să nu fie împănate cu multă carne, dar nici foarte grase să nu fie!
Curățăm ceapa, o tocăm mai mărunt, curățăm usturoiul și îl dăm pe răzătoare. Punem în recipientul unui blender, mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa și jumările.
Adăugăm condimentele și pornim blenderul. Vom obține o pastă de jumări cu ceapă și usturoi omogenă, pe care o vom transfera în borcane de sticlă cu închidere ermetică și le vom păstra la frigider mult și bine.
Dacă avem borcănele cât mai mici, putem pune pasta de jumări în ele, iar deasupra punem puțin ulei, pentru a crea acea barieră anti mucegai. Asta în cazul în care preparăm o cantitate mai mare și dorim să o păstrăm câteva luni bune.
Putem include această pasta de jumări în diverse rețete de aluaturi ca în Rețeta de Pogăcele cu jumări, sau Rețeta de Saleuri cu pastă de jumări și chimen.
Să vă fie de folos!