Ingrediente
- 4 kg cartofi
- 5 ouă
- 1 kg făină
- 1 l ulei
- sare
- piper
- oțet
- zahăr
- muștar
- 250 g smântână
- 250 g jumări de porc
- 500 g șuncă afumată
- frunze de pătrunjel
- 5 fire ceapă verde
- 5 fire usturoi verde
- 2 buc. sfeclă roșie, murată
- 1,5 kg castraveți proaspeți
- 1 căpățână usturoi
- 200 g pesmet
- 50 g unt
- 250 g pastă de jumări
Mod de preparare
Se fierb cartofii, se decojesc și se dau pe răzătoare.
Se frământă un aluat din cartofi, ouă, faină, sare și piper și se modelează găluște rotunde care se umplu cu jumări de porc tăiate mărunt și amestecate cu suncă afumată, de asemeni, maruntită, frunze pătrunjel și frunze de usturoi, sare și piper.
Se dau la congelator 10 minute, apoi se fierb la foc mic pentru 3 minute.
Se sot, se scurg și se tăvălesc prin pesmet rumenit în unt.
Se pregătește o salată orientală specific austriacă din cartofi fierți, ceapă verde, amestecate cu un sos din gălbenuș de ou, muștar, sare, piper, oțet și zahăr, după gust.
Se montează în formă de floare, cu petale din sfeclă roșie și salată orientală, în mijloc se pune gălușca umplută, iar tulpina și frunzele se fac din salată de castraveți cruzi, răzuiți, amestecați cu usturoi răzuit, sare și oțet.