Saleurile cu pastă de jumări și chimen sunt perfecte pentru a fi servite ca gustare în timp ce butonăm, sau stăm la o șuetă cu prietenii. Și merg tare bine fie alături de un iaurt gustos, un ceai, sau o cafea, dar, mai ales, alături de un pahar cu bere.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Saleuri cu pastă de jumări și chimen:
- 400-450 g făină
- 300 g jumări
- 150 ml lapte
- 1 lingură oțet
- 2 ouă
- chimen
- piper
- sare
- 1 plic praf de copt
Rețeta Saleuri cu pastă de jumări și chimen - Preparare
Într-un vas încăpător, se amestecă bine făina cu praful de copt și se cern împreună.
Jumările se mărunțesc prin mașina de tocat și se transformă în pastă. Trebuie alese jumări cu mai multă grăsime, pentru un rezultat optim. Se adaugă, după gust, piper și chimen, ambele măcinate.
Jumătate din pasta de jumări se amestecă cu un ou, apoi se adaugă făina, laptele și oțetul și se frământă un aluat nu foarte ferm, care se întinde în foaie subțire, pe masa înfăinată. Foaia de aluat se unge cu cealaltă jumătate din pasta de jumări, apoi se rulează, sau se împăturește în patru și se dă la rece pentru 1-2 ore.
- Mai vedeți și o Rețetă simplă și rapidă de sărățele cu brânză sărată și chimen!
După acest interval, se întinde aluatul într-o foaie de 1 cm grosime, care se decupează în fâșii. Fâșiile se răsucesc și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu ou bătut, se presară chimen peste ele și se coc pentru 20-25 minute, la 180 de grade.
Sunt foarte gustoase atât calde, cât și reci.
Prăjitură Duo. O delicioasă și aspectuoasă prăjitură cu două feluri de ciocolată.... Rețeta de Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval...