Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză sau Coșulețe din foietaj cu cremă de brânză
Inspirată din bucătăria franțuzească, Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză, este simplu de preparat, cu ingrediente puține și perfectă pentru orice masă festivă!
Publicat: Luni, 31 Decembrie 2018, 08:40 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:39Inspirată din bucătăria franțuzească, Rețeta Vol au vent cu cremă de brânză, este simplu de preparat, cu ingrediente puține și perfectă pentru orice masă festivă!
Ingrediente pentru rețeta Vol au vent cu cremă de brânză
- Pentru coșulețe:
- 800 g aluat de foietaj
- 1 gălbenuș de ou
- 1/2 linguriță lapte
- Pentru umplutură:
- 250 g cremă de brânză tartinabilă
- 300 g brânzeturi sărate: telemea, brânză de burduf, etc.
- câteva fire de arpagic
- câteva fire de mărar verde
Mod de preparare pentru rețeta Vol au vent cu cremă de brânză
Pentru preparare coșulețelor din foietaj, întindem aluatul foietaj si cu un decupator cilindric decupăm cerculețe.
La jumătate din cerculețe decupăm interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic.
Ungem cerculețele întregi cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte.
Peste cerculețele întregi, așezăm cerculețele decupate și le presăm ușor pentru a se lipi, apoi le ungem și pe acestea cu gălbenuș și le așezăm în forme de brioșe.
Așezăm și decupajele în tavă, unse și ele și presărate cu chimen și le coacem pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade.
Pentru crema de brânză tocăm ceapa solzișori, iar ardeiul în cubulețe.
Amestecăm crema de brânză cu brânza sărată, apoi adăugăm arpagicul și mărarul, tocate mărunt și omogenizăm compoziția.
Cu un posh cu dui, umplem coșulețele răcite, cu acest amestec.
Decorăm delicioasele Vol au vent cu cremă de brânză, cu fire de arpagic și le servim ca aperitive.