Rețetă de Tarte Tatin cu o combinație interesantă de ingrediente
Chiar dacă nu sunt preparate sub formă de desert, sunt foarte delicioase aceste Tarte Tatin cu o combinație interesantă de ingrediente!
Publicat: Luni, 16 Aprilie 2018, 22:41 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:25Chiar dacă nu sunt preparate sub formă de desert, sunt foarte delicioase aceste Tarte Tatin cu o combinație interesantă de ingrediente!
Ingrediente pentru Tarte Tatin
- 1 pachet aluat foietaj
- 1,5 kg ceapă galbenă
- 12 smochine crude
- 100 g brânză Danish Blue Mild
- 100 g brânăa Bavarian Blue
- 200 ml smântână de gătit cu peste 25% grăsime
- 2 linguri rom brun
- 1 caserolă rucola
- 3 linguri oțet balsamic
- 4 linguri ulei de măsline
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 rodie
- 2 andive albe
- 100 g fistic crud
- 1 lingură zahăr brun
- 1 lingură sos soia light
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță piper alb
Mod de preparare Tarte Tatin
Se coace foaia de aluat între 2 tăvi și hârtie de copt, în cuptorul încins la 185 de grade. Peste tava de sus se pune o greutate pentru a preveni cresterea aluatului în înălțime.
Cât timp se coace aluatul, se curăță ceapa, se taie julienne și se pune la călit. Când devine translucidă, se adaugă 1 lingură de sos de soia și o linguăa de zahăr brun. Se caramelizează încă 5-6 minute.
Se încălzește smântâna de gătit și se dizolvă ambele tipuri de brânză în ea, apoi se adaugă romul și piperul alb.
Se taie aluatul cu cercul de montaj cât este înca ușor călduț.
Pe fiecare disc de aluat se așază uniform un strat de ceapă caramelizată, un strat de felii de smochine crude, și picături de sos de brânză.
Se așază discurile de aluat pregătite pe una din tăvi și se dau la cuptor pentru 6-7 minute.
Se pune câte o picătură de sos de brânză în centru fiecărei farfurii, pentru a preveni alunecarea preparatului la servire, apoi se așază discurile de aluat peste respectiva picătură.
Separat, într-un bol, se amestecă rucola cu oțet balsamic și ulei și se așază în centrul discurilor.
Între preparat și marginea farfuriei se decorează cu fâșii de andive tăiate julienne, bucăți de fistic și semințe de rodie.