Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti
Fructele de cactus pot fi servite ca atare sau le poți transforma într-un delicios sos pentru o rețetă de mușchi de porc aromat. Iată cum poți pregăti totul.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 17 Decembrie 2024, 18:06 | Actualizat: Marti, 17 Decembrie 2024, 18:34În ultimii ani, în supermarketurile din România au început să apară tot mai des fructele de cactus. Acestea sunt adesea consumate crude, după ce sunt decojite cu grijă pentru a îndepărta acele fine de pe coajă. Miezul poate fi consumat direct sau adăugat în salate, smoothie-uri sau deserturi.
De asemenea, pot fi folosite pentru a prepara sucuri, gemuri sau băuturi alcoolice, cum ar fi tequila sau licoruri aromate.
Noi am decis să îți arătăm cum poți pregăti o delicioasă rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti.
Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus - Ingrediente
- 600 de grame de mușchi de porc (tăiat în 4 bucăți egale)
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de ulei
- Sare și piper după gust
- 2-3 fructe de cactus
- Un sfert de ardei iute roșu
- 2 linguri de zahăr
- 1 lingură de oțet de mere
- 1 frunză de dafin proaspătă
- 80 ml apă
Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus - Mod de preparare
Scoate mușchiul de porc din frigider pentru ca acesta să se gătească mai uniform. Pune untul și uleiul într-o tigaie și lasă-le să se încingă. Presară sare și piper pe mușchiul de porc și prăjește-l până devine frumos rumenit pe fiecare parte, gătind totul la foc mare.
Când ai obținut o culoare frumoasă poți reduce la foc mic și lasă carnea să se coacă timp de 12-15 minute (va lăsa propria zeamă sau poți pune tu puțină).Apoi, scoate carnea din tigaie și acoperă totul cu folie de aluminiu.
Între timp pregătește sosul de fructe de cactus: decojește fructele de cactus (poți folosi un curățitor pentru legume), însă ai grijă să nu te înțepi. Taie fructele de cactus în bucăți mici, pune-le într-o tigaie împreună cu frunza de dafin, piperul, zahărul, oțetul de mere și adaugă puțină sarea și cei 80 de ml de apă. Lasă amestecul să fiarbă până când rămâne aproximativ o treime din lichid.
Pe aceeași temăServește mușchiul de porc cu sosul de fructe de cactus, pe care tocmai l-ai pregătit. Poți adăuga pe farfurie și puțin piure de cartofi, pregătit cu lapte și unt cu generozitate. De asemenea, poți opta pentru o garnitură de cartofi copți.
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, intră AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.