Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschete aromate
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal, o excepțională Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschete aromate.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 09 Octombrie 2020, 09:52 | Actualizat: Vineri, 09 Octombrie 2020, 12:29Din conopidă blanșată și răzuită, amestecată cu puțină maioneză, o brânză nobilă, dar și alte ingrediente ce completează gustul armonios, putem pregăti un aperitiv de toamnă cu care îi vom delecta pe cei dragi în orice moment al zilei.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschette aromate:
-
Pentru salata de conopidă:
- 1 conopidă medie
- 1 lingură de maioneză
- 100 gr miez de nucă
- 150-200 gr brânză brie
- 2-3 smochine
- 1 lingură muștar cu semințe
- reducție de oțet balsamic din smochine
- sare și piper
- zeamă de lămâie
- pătrunjel verde
-
Pentru servit:
- felii de bruschettă
- ulei de măsline
- usturoi
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschette aromate
Cum pregătim conopida pentru salată?
Se pune un vas cu apă și sare la fiert. Conopida se desface în buchețele, se așază într-un bol și se toarnă apa clocotită peste acestea. Se lasă în apa fiartă 5 minute, nu mai mult, apoi se scot buchețelele de conopidă într-un vas cu apă rece și gheață. Astfel se oprește procesul termic, iar conopida își va păstra culoarea, dar și proprietățile și va rămâne al dente.
După acest procedeu, se scurg buchețelele de conopidă și se dau pe răzătoarea mare.
Pe aceeași temăPreparare salată de conopidă.
Peste răzătura de conopidă se adaugă maioneza, muștarul cu semințe, cuburi mici de smochine și puțină reducție de oțet balsamic.
Se amestecă bine toate aceste ingrediente, rezultând o salată omogenă, tocmai bună de întins pe felii de bruschete. Opțional, se mai potrivește gustul cu zeamă de lămâie.
Cum se prepară bruschetele aromate?
Feliile de bruschetă se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Se dau la cuptor la temperatură mare pentru 10 minute, să devină crocante.
Se curăță 1- 2 căței de usturoi și, cât sunt feliile de bruschete fierbinți se masează ușor cu cu usturoiul, ca la procesul de răzuire. feliile de bruschetă se vor aromatiza subtil cu usturoi.
Peste bruschetele aromate se așază salata de conopidă, iar peste aceasta, câte o felie din brânza brie. Se decorează cu felii de smochine și pătrunjel verde, tocat, dar și cu puțin muștar cu semințe și oțet balsamic.
Poate fi o gustare perfectă pentru orice moment al zilei, această delicioasă Salată de toamnă cu conopidă servită pe bruschete aromate!
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde detalii, dar mai ales sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: