Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan

Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de toamnă: Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel.

Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel

Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de toamnă: Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel.

Este o rețetă gustoasă, pentru orice masă dintr-o zi de toamnă.

Ce ingrediente ne trebuiesc pentru rețeta: Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan:


  • 1 conopidă
  • ardei gras roșu și galben
  • Sos:
  • unt
  • făină
  • lapte
  • smântână
  • cașcaval
  • pătrunjel
  • chimen
  • pentru chiftele:
  • cârnați moldovenești
  • susan
  • ulei

Mod de preparare pentru rețeta: Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan

Conopida se spală bine, fără a se desface în buchețele și se pune la fiert în apă cu sare până se pătrunde.

De preferat ar fi să fie fiartă la aburi, adică să fie pusă într-un vas cu sită și capac, fie la cuptor, fie pe aragaz, iar în vas mai puțină apă.

În timp ce fierbe conopida, se prepară un sos bechamel din făină, unt, lapte, smântână, chimen și pătrunjel verde. Se pune untul la topit, se adaugă aceeași cantitate de făină și se amestecă, până când făina absoarbe tot untul. Compoziția rezultată se diluează cu lapte fierbinte, adăugat treptat. Se amestecă continuu, iar la final, când sosul este consistent, se adaugă smântână și chimen măcinat. După stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat.

După ce se scurge și se temperază, conopida se desface în buchețele și se așază în vase termorezistente. Se toarnă sosul alb deasupra, se rade cașcaval și se dau vasele la cuptor până când conopida se gratinează frumos.

Citește și
petrică-cercel-fiul-lui-ionuț-cercel
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
Ionuț Cercel, fiul lui Petrică Cercel, mesaj emoționant la aproape două luni de la moartea tatălui său: "Până în ultimul moment"
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Mai multe articole

Pentru prepararea chiftelelor, cârnații moldovenești se trec prin mașina de tocat, apoi se modelează chiftelele care se trec prin susan și se prăjesc în ulei. Se servesc împreună cu conopida gratinată.

Spor la preparat rețeta de conopidă gratinată cu sos alb și poftă bună la savurat!

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri