Antena Căutare

Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan

Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de toamnă: Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel.

Galerie
Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel

Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă delicioasă de toamnă: Conopidă la cuptor cu chiftele și sos bechamel.

Este o rețetă gustoasă, pentru orice masă dintr-o zi de toamnă.

Ce ingrediente ne trebuiesc pentru rețeta: Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan:


  • 1 conopidă
  • ardei gras roșu și galben
  • Sos:
  • unt
  • făină
  • lapte
  • smântână
  • cașcaval
  • pătrunjel
  • chimen
  • pentru chiftele:
  • cârnați moldovenești
  • susan
  • ulei

Mod de preparare pentru rețeta: Conopidă la cuptor cu sos bechamel și chiftele cu susan

Conopida se spală bine, fără a se desface în buchețele și se pune la fiert în apă cu sare până se pătrunde.

De preferat ar fi să fie fiartă la aburi, adică să fie pusă într-un vas cu sită și capac, fie la cuptor, fie pe aragaz, iar în vas mai puțină apă.

În timp ce fierbe conopida, se prepară un sos bechamel din făină, unt, lapte, smântână, chimen și pătrunjel verde. Se pune untul la topit, se adaugă aceeași cantitate de făină și se amestecă, până când făina absoarbe tot untul. Compoziția rezultată se diluează cu lapte fierbinte, adăugat treptat. Se amestecă continuu, iar la final, când sosul este consistent, se adaugă smântână și chimen măcinat. După stingerea focului se adaugă pătrunjel verde, tocat.

După ce se scurge și se temperază, conopida se desface în buchețele și se așază în vase termorezistente. Se toarnă sosul alb deasupra, se rade cașcaval și se dau vasele la cuptor până când conopida se gratinează frumos.

Pentru prepararea chiftelelor, cârnații moldovenești se trec prin mașina de tocat, apoi se modelează chiftelele care se trec prin susan și se prăjesc în ulei. Se servesc împreună cu conopida gratinată.

Spor la preparat rețeta de conopidă gratinată cu sos alb și poftă bună la savurat!

Rețetă delicioasă de tort cu caramel sărat... Șnițele din ceafă de porc și salată de conopidă cu maioneză și iaurt...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x