Supă cremă ardei copt cu tartine cu brânză de capră și chives
Atunci când pasiunea pentru gătit este mare, nu contează funcția pe care o ai, faci cum faci și aloci din timpul liber pentru a te răsfăta cu preparate delicioase și sănătoase.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 10 Septembrie 2020, 12:20 | Actualizat: Joi, 10 Septembrie 2020, 13:31Atunci când pasiunea pentru gătit este mare, nu contează funcția pe care o ai, faci cum faci și aloci din timpul liber pentru a te răsfăta cu preparate delicioase și sănătoase.
Tatiana Paul în vârstă de 43 de ani, medic stomatolog de profesie a făcut senzație în ediția a treia din seoznul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă de Supă cremă ardei copt cu tartine cu brânză de capră și chives, dar și o poveste de viață impresionantă.
Supă cremă ardei copt cu tartine cu brânză de capră și chives - Ingrediente:
- 1 kg ardei kapia, roșii
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 2 morcovi medii
- 4 cepe albe, mari
- 2 cartofi albi, medii
- 1 căpățână de usturoi
- 2 legături de usturoi verde
- 1 tijă de țelină
- 4 roșii medii, bine coapte
- 1 lingură pastă deardei iute Kania de la Lidl
- sare și piper negru
- 2 lingurițe de chimen
- 2 lingurițe de boia dulce
- câteva fire de chives
- 2 pâini chabata albă proaspătă
- 600 gr brânză de capră
- 400 gr cremă de brânză Pilos de la Lidl
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- 500 ml supă de pui
- ulei masline
- iaurt cremos, grecesc cu 10% grăsime
Supă cremă ardei copt cu tartine cu brânză de capră și chives - Preparare
Se pun la copt, în cuptor, pe hartie de copt, ardeii, 2 cepe, 1 capatana usturoi si rosiile. Se coc la 220 de grade.
Se scot și se acoperă cu folie de prospețime, pentru a putea fi curățate mai rapid și ușor.
Intr-un vas, pe foc, se încinge puțin ulei și se călesc două cepe tocate mărunt. Se adaugă morcovii, tija de țelină, sare și piper, pasta de ardei, boia dulce și se amestecă bine până se pătrund toate legumele. Se adauga cartofii, stockul de pui sau apă și se lasa la fiert.
Pe aceeași temăSe curăță legumele coapte și se trec prin blender împreună cu cele fierte și usturoiul verde. Se trece supa cremă prin sită și se mai fierbe câteva minute. Se adaugă crema de brânză, și se omogenizează.
Într-un bol, se amestecă brânza de capră cu cremă de brânză, se adaugă chimenul prăjit și chives tocat rondele.
Se feliază pâinea și se prăjesc feliile pe grill. Apoi se tartinează din belșug cu crema de brânză.
Pe aceeași temăSupa cremă de ardei copt se pune in farfurii, se adauga 1-2 frunze de busuioc proaspat , ulei de măsline si iaurt și se servește cu feliile de pâine prăjite și tartinate cu brânză de capră și chives.