Supă de legume cu tăiței de casă. Pe cât de simplă pe atât de gustoasă și potrivită pentru atunci când vrei să faci pauză de la preparatele cu carne!
Rețeta Supă de legume cu tăiței de casă este perfectă pentru perioada de după sărbători când suntem plictisiți de atâtea preparate cu carne.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 09 Ianuarie 2020, 18:11 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:49Supa de legume cu tăiței de casă se prepară foarte rapid și este gustoasă și sățioasă, perfectă pentru masa de prânz, servită fierbinte și fără pâine!
Iată ce ne trebuie pentru a prepara Rețeta Supă de legume cu tăiței de casă:
- Pentru preparare tăiței:
- 1 ou
- 100 gr făină
- 1 praf de sare
- Pentru supă:
- 3 l apă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină mică de țelică cu 2-3 tije și frunze
- 1 ardei gras, verde
- 1 ardei gras, roșu
- 2 roșii bine coapte
- 2 linguri de ulei, sau grăsime de pasăre
- sare și piper, după gust
- 1 legătură de pătrunjel verde
Cum se prepară Rețeta Supă de legume cu tăiței de casă.
Mai întâi se pregătesc tăițeii de casă, pentru a avea timp să se usuce. Se pregătesc cu câteva ore înainte, sau de seara pentru dimineața.
Pentru a prepara tăiței de casă, se amestecă făina cu oul și un praf de sare, rezultând un aluat ferm, care se lasă la odihnit, acoperit cu folie, pentru 30 de minute. Apoi, cu ajutorul mașinii de preparat paste se fac tăițeii de dimensiunile dorite. Tăițeii se întind pe o plamșetă bine înfăinată și se lasă la uscat. Se pot pregăti și fără mașina specială de paste, Aluatul se ăntinde într-o foaie subțire pe planșeta înfăinată și se taie cu cuțitul în fâșii lungi și subțiri.
Pentru a prepara supa de legume cu tăiței de casă, mai întâi se călește în puțin ulei, sau grăsime de pasăre, o ceapă tocată mărunt. Nu se lasă să se prăjească, doar să se pătrundă ușor și să-și degaje gustul dulceag în uleiul încins.
Apoi se adaugă roșiile decojite și tocate mărunt, se amestecă bine cu ceapa și se adaugă rădăcinoasele curățate și tocate în cuburi mici. Se completează cu apa fierbinte, se adaugă și tijele de țelină, întregi și frunzele de țelină tocate mărunt se lasă supa să fiarbă până se pătrund legumele. Tijele de țelină se vor înlătura după ce își degajă aroma în supă. Vor da un gust ușor acrișor și aromat supei.
Spre final de fierbere, cam în ultimele 8-10 minute, se adaugă ardeii curățați și tocați cuburi. Aceștia nu trebuie să fiarbă mult pentru că își vor pierde proprietățile, trebuie să rămână ușor al dente. Tot în ultimele 10 minute se adaugă și tăițeii de casă și se asezonează supa cu sare și piper, după gust.
După stingerea focului, se adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt și se acoperă vasul cu un capac, pentru a se infuza pătrunjelul și a-și degaja aroma în supă.
Pătrunjel verde se mai adaugă, de obicei și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.
Spor și poftă bună!