"Taci şi înghite", reţeta care a cucerit mii de români! Se face extrem de uşor, rapid, iar gustul este grozav
De ceva timp, gospodinele din România caută din ce în ce mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară "Taci şi înghite"!
Publicat: Marti, 18 Octombrie 2016, 08:14 | Actualizat: Miercuri, 14 Iunie 2023, 18:11- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De ceva timp, gospodinele din România caută tot mai des o reţetă simplă, delicioasă, ce conţine produse tradiţionale. Iată cum se prepară "Taci şi înghite"!
Preparatul poate fi servit atât la prânz, cât și la cină, alături de un pahar de bere rece.
Ingredientele necesare:
250 de grame mălai
jumătate de litru de lapte
jumătate de litru de apă
4 ouă
50 de grame de unt
Uşor de preparat şi de vacanţă! Paste scăldate în sos de vacanţă, o mâncare sănătoasă şi hrănitoare
200 de grame de smântână
200 grame de telemea
200 de grame de cașcaval
6 bucăți de cârnați afumați
100 grame de slăninuță proaspătă
Mod de preparare:
"Se pun la fiert apa și laptele, amestecate, adăugam și sarea și lăsăm să dea în clocot. Când începe să fiarbă, se presară o mână-două de mălai în apă, dar trebuie să amestecăm cu un tel sau cu o lingură de lemn foarte bine, pentru a nu se face cocoloașe. Lăsăm să fiarbă câteva minute la foc mediu, amestecând tot timpul. Când preparatul s-a îngroșat, adăugăm cernit și restul mălaiului, puțin câte puțin. Focul nu trebuie să fie puternic și trebuie amestecat în continuu. Când mămăliga e aproape gata, se încorporează și smântâna", explică Doina Popescu din Târgu-Jiu, potrivit agerpres.ro.
Sursa foto: Youtube - AdyGio Kitchen
Preparatul trebuie să aibă o consistență mai moale. După ce se ia de pe foc, jumătate din mămăligă se pune într-un vas termorezistent care a fost uns cu unt în prealabil.
Reţetă simplă. Cum să pregăteşti savarine delicioase! Sunt gata în câteva minute şi ai nevoie de puţine ingrediente
"Peste stratul de mămăligă se pune telemeaua rasă, cârnații tăiați felii și slăninuța prăjită. Se pune alt strat de mămăligă în care se fac niște adâncituri cu lingura și în care se pun untul, ouăle întregi și cașcavalul ras. Cine dorește poate să pună mai multe straturi de mămăligă. Vasul se dă la cuptor până ce ouăle sunt făcute și cașcavalul e puțin rumenit", explică Doina Popescu. Poftă bună!
Sursa: agerpres.ro