Thay curry cu dorada. Rețetă inspirată din bucătăria asiatică
Pentru iubitorii preparatelor cu pește și sosuri picante, o delicioasă rețetă: Thay curry cu dorada. Este o rețetă inspirată din bucătăria asiatică.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 22 Septembrie 2020, 10:53 | Actualizat: Marti, 22 Septembrie 2020, 11:28- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru iubitorii preparatelor cu pește și sosuri picante, o delicioasă rețetă: Thay curry cu dorada. Este o rețetă inspirată din bucătăria asiatică.
Adda și Cătălin Rizea, carismaticii concurenți de la „Asia Express”, au venit să facă senzație în sezonul 8 „Chefi la cuțite” cu o rețetă inspirată din bucătăria asiatică.
Rețeta Thay curry cu dorada - Ingrediente:
- 2 buc dorada rosie de captură
- 150 gr lemongras
- 100 gr ghimbir
- 200 gr sparanghel verde
- 200 gr roșii proaspete
- 30 gr frunze de busuioc
- 5 frunze de lotus uscat
- 200 gr ceapă roșie
- 50 gr usturoi
- 100 gr pastă curry galben
- 50 ml sos de pește vietnamez
- 50 ml soya light verde kikoman
- 40 gr chives
- 2 lime
- 500 ml lapte de cocos
- sare și piper
Rețeta Thay curry cu dorada - Preparare
Peștele dorada se filetează, se dezosează și se porționează în bucăți mai mici. Se asezonează cu sare și piper și se trage la tigaia cu ulei încins, în care se adaugă și câteva bucăți de ghimbir, pentru un plus de aromă.
Pentru sos thay curry, se pune laptele de cocos la fiert și se adaugă lemongrass. Se fierbe până devine mai consistent și destul de aromat, apoi se scurge. Într-un wok se pun câteva linguri de ulei la încins, în care se adaugă pasta de curry galben, usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, sos de pește vietnamez, soya light verde kikoman. Se amestecă în continuu preț de câteva minute ca să se degaje aromele. Se toarnă laptele de cocos și se mai amestecă binecâteva minute.
Pe aceeași temăSparanghelul verde se blanșează în apă cu sare, unt și zeamă de lămâie, apoi se scoate în apă rece cu gheață pentru a opri procesul termic și a se păstra culoarea.
Roșiile se blanșează, se feliază subțire, doar partea fără semințe și se adaugă în ulei încins pentru a se transforma în chipsuri. Și frunzele de busuioc se vor adăuga în ulei încins pentru a se transforma în chipsuri.
Pentru o prezentare de efect, așa ca în Asia, frunzele de lotus se usucă deasupra flăcării, așa încât să capete forme de cupă. În aceste forme se vor prezenta vasele cu preparatele din rețeta Thay curry cu dorada.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!