Rețetă de tort de morcovi cu cremă de brânză, aromat și aspectuos! Surprinde-i pe cei dragi!
Pentru o aniversare frumoasă, sau o sărbătoare în familie, surprinde-i pe cei dragi cu un deosebit Tort de morcovi cu cremă de brânză, aromat și aspectuos!
Publicat: Miercuri, 24 Octombrie 2018, 13:49 | Actualizat: Sambata, 31 Octombrie 2020, 19:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru o aniversare frumoasă, sau o sărbătoare în familie, surprinde-i pe cei dragi cu un deosebit Tort de morcovi cu cremă de brânză, aromat și aspectuos!
Ingrediente pentru rețeta Tort de morcovi cu cremă de brânză
- Blat de tort cu morcovi:
- 6 ouă
- 200 g zahar
- 100 g nuca macinată grosier
- 50 g stafide
- 400 g morcovi rași
- 250 g faină
- 100 g unt
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de scorțișoară
- Crema de brânză:
- 500 g mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
- 125 g zahăr pudră, vanilat
- Pentru decor:
- 50 g nuci
- 50 g zahăr
Mod de preparare pentru rețeta Tort de morcovi cu cremă de brânză
Pentru prepararea blatului de tort, se separă albușurile de gălbenușuri ca la orice pandișpan.
Albușurile se mixează spumă cu un praf de sare apoi se adaugă, treptat, zahărul și se continuă mixarea până se obține o bezea fermă.
Se adaugă gălbenușurile frecate cu puțină sare, apoi untul topit și temperat și se omogenizează compoziția.
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara și se ăncorporează ușor și treptat, în compoziție.
La final, se adaugă nuca macinată grosier, stafidele ușor hidratate și morcovul ras.
Compoziția obținută se întinde în forma de tort de 25-26 cm, tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute la 175 de grade. Se lasă să se tempereze, mai întâi în forma de copt pentru 10 minute, apoi se scoate pe un grătar și se dă la rece.
Cât timp se coace blatul, se pregătește crema și elementele pentru decor.
Pentru pregătirea cremei de brânză, se mixează frișca lichidă până devine fermă, apoi se adaugă peste mascarponele mixat, în prealabil cu zahărul pudră. Se adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Crema se va da la rece pentru cel puțin o oră.
Pentru decor, se caramelizează zahărul și se adaugă imediat nuca, apoi totul se întinde pe hârtie de copt și se dă la rece.
Când se răcește se macină grosier într-un robot.
Cum asamblăm deliciosul Tort de morcovi cu cremă de brânză!
Când blatul de tort cu morcovi se răcește bine, se secționează în trei părți.
Se întinde crema de brânză între foile de blat și deasupra și se dă tortul la rece.
Înainte de porționatre se presară bucățile de nucă caramelizată deasupra ultimului strat de cremă.
Poftă bună!