Nu știi ce tort să creezi și persoanele dragi să impresionezi? Prepară acest tort aromat, cu ciocolată glazurat și cu flori decorat, iar succesul e garantat!
Ingrediente pentru tort aromat, cu ciocolată glazurat și cu flori decorat
- Pentru blat(forma de copt de 26 cm):
- 8 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- coaja și zeama de la un lime
- coaja și zeama de la o lămâie
- un praf de sare
- Pentru cremă:
- 200 g ciocolată albă
- 250 g frișcă lichidă
- 250 g maracuja
- 250 g mascarpone
- Pentru glazură:
- 50 g ciocolată amăruie
- 50 g ciocolată cu lapte
- 100 ml frișcă
- Pentru decor:
- căpșuni
- bomboane
- flori
Mod de preparare tort aromat, cu ciocolată glazurat și cu flori decorat
Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se presară cu sare și unele și celelalte.
Albușurile se mixează spumă, se adaugă treptat zahărul, zeama de lămâie și de lime, apoi se adaugă gălbenușurile și se amestecă ușor până la omogenizare.
Se adaugă, treptat, făina și coaja rasă de la citrice, amestecându-se ușor, apoi compoziția se transferă în forma de copt tapetată cu ulei și pudrată cu zahăr.
Se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.
Pentru cremă, se încălzește frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere, apoi se ridică de pe foc și se adaugă ciocolata ruptă.
Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece.
Când este răcită complet, compoziția se mixează pentru a deveni cremoasă și se adaugă mascarponele și cuburi de maracuja(fructul pasiunii)
Se întinde crema peste blatul răcit și se dă tortul la rece, până când crema devine fermă. Se pot adăuga și 5-10 g de gelatină pentru o mai bună fermitate, dar opțional.
Pentru glazură, se topește ciocolata în frișca încălzită și se toarnă caldă, peste tort.
Se decorează tortul cu căpșuni, bomboane și flori.
Este frumos și delicios, sper să vă fie de folos!