Vinete pane sub formă de evantai - Reţeta lui Vlăduţ
Pentru că este sezonul vinetelor bine coapte și gustoase, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o rețetă simplă, dar tare gustoasă și aspectuoasă: Vinete pane sub formă de evantai.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 13 Iulie 2020, 14:07 | Actualizat: Luni, 13 Iulie 2020, 14:20- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vinetele pane se pot prepara, mai ales, sub formă de rondele, dar preparate sub formă de evantai, sunt chiar spectaculoase și cuceresc instant, orice gurmand. Iar servite cu un sos răcoros de iaurt cu mărar și castraveți, deliciul este garantat.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Vinete pane sub formă de evantai
- 3-4 vinete mai micuțe
- pesmet panko
- 3-4 ouă
- făină
- sare și piper
- Pentru sos:
- iaurt grecesc
- urdă
- castraveciori murați și proaspeți
- mărar
- usturoi
- ulei de măsline
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Vinete pane sub formă de evantai
Vinetele se secționează, transversal, pe jumătate, secționând și codița care nu se va îndepărta. Fiecare jumătate de vânătă se secționează în felii de maxim 5 mm grosime, dar fără a străpunge capătul cu codița.
Se răsfiră feliile de vinete sub formă de evantai și se presară cu sare, lăsându-le așa aproximativ o oră, pentru a elimina sucul amar. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta picăturile de apă.
Pe aceeași temăVinetele sub formnă de evantai se trec prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și piper, și la final prin pesmetul panko.
Se prăjesc vinetele drvantai în ulei încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie, aborbante.
Pentru sos, se amestecă iaurtul cu urda și se adaugă castraveciorii tocați în cuburi mici, precum și mărarul tocat. Se curăță 2-3 căței de usturoi, se pisează, sau se răzuiesc și se amestecă cu puțin ulei de măsline și sare. Se adaugă în sosul de iaurt cu mărar și castraveți.
Pe aceeași temăVinetele evantai se servesc cu acest delicios sos, dar și cu roșii tăiate în cuburi mici și presărate cu sare și ulei de măsline.
Spor și poftă bună!
Pentru a nu pierde detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: