Claudiu Gherguț trăiește una dintre cele mai frumoase perioade. Pe lângă premiul cel mare și trofeul pe care le-a obținut la finalul sezonului 15 Chefi la cuțite, acesta a primit și un stagiu la restaurantul lui Richard Abou Zaki cu o stea Michelin. Deși tânăărul bucătar nu se află pentru prima dată într-o bucătărie de top, el are astfel posibilitatea să învețe noi tehnici de la cei mai buni din domeniu, dar și să împărătășească cu colegii săi ideile sale inedite în materie de gastronomie.
Cum și-a sărbătorit Claudiu Gherguț ziua de naștere la Restoscena, alături de chef Richard Abou Zaki
Câștigătorul sezonul 15 Chefi la cuțite se simte extraordinar în bucătăria de la Retroscena. Acesta pare că s-a apropiat foarte mult de chef Richard Abou Zaki și chiar și-a sărbătorit ziua de naștere alături de juratul Chefi la cuțite.
Claudiu se află în plin stagiu de practică așa că nu și-a putut lua prea mult timp liber pentu a celebra aniversarea. Cu toate acestea, chef-ul nu a putut să nu marcheze momentul important.
Acesta l-a fotografiat pe Claudiu în timp ce pregătea celebrul desert Cocco Bello al Mare, cel care i-a adus bucătarul mult râvnita stea Michelin. Astfel, câștigătorul Chefi la cuțite a avut ocazia să afle câteva din secretele lui chef Richard.
Recent, Claudiu a și gustat din celebrul desert al lui chef Richard și a fost uimit de savoarea care a cucerit și cele mai fine gusturi. Aromele l-au purtat imediat pe acesta în copilăria de la malul mării.
Ulterior, ei au ieșit în oraș pentru a sărbători ziua de naștere a lui Claudiu. Judecând după videoclipul publicat de jurat pe contul lui de Instagram, cei doi au ciocnit o bere în cinstea tânărului bucărat.
„La mulți ani, Claudiu”, a scris acesta alături de imagini, iar sărbătoritul a repostat videoclipul mulțumindu-i.

Ce spune Claudiu Gherguț, câștigătorul Chefi la cuțite, despre stagiul de practică la Retroscena
Începând cu sezonul 14, câștigătorul sau câștigătoarea Chefi la cuțite primește, alături de marele trofeu și suma de 30.000 de euro, experiența unică a unui stagiu sub îndrumarea lui Chef Richard, chiar în bucătăria unde a conceput rețetele care i-au adus prima stea Michelin.
„Am descoperit o lume nouă la restaurantul Retroscena – acest stagiu mi-a deschis ușa spre o experiență total diferită față de bucătăriile în care am lucrat până acum. Retroscena are o bucătărie cu o identitate aparte, foarte puternică. Se vede că Chef Richard pune suflet în fiecare farfurie pe care o creează. Totul se întâmplă la alt nivel aici, este fenomenal”, a declarat Claudiu Gherguț.
„Claudiu a mai lucrat în bucătării fine dining, dar, desigur, fiecare bucătărie fine dining are identitatea sa, așa încât pentru el este o experiență nouă, pe care mă bucur din tot sufletul că i-o pot oferi. O experiență la cel mai înalt nivel în gastronomie, care îi arată ce a făcut din Retroscena un restaurant faimos și apreciat în Italia.
Claudiu a meritat din plin să câștige sezonul 15 și sunt foarte fericit că își va îmbogăți experiența cu acest stagiu la Retroscena, care îi dezvăluie noi tehnici în bucătărie, dar și inspirație, idei și perspective pentru drumul lui în continuare. Este un băiat ambițios, care a făcut multe sacrificii pentru această meserie și care vrea să învețe cât mai multe despre arta culinară.
Experiența de aici este un stagiu despre excelența în gastronomie oferit celui mai bun dintr-un sezon – iar acesta este mesajul care pleacă și spre concurenții următorului sezon, pentru ca ei să aibă un plus de motivație ca să dea tot ce au mai bun în această competiție”, a declarat Chef Richard Abou Zaki.
Chef Alexandru Sautner, vacanță cu familia în pauza de filmări Chefi la cuțite: „Timpul alături de cei dragi este nepreț...