Antena

Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește

Gospodinele sunt în toi cu pregătirile de Paște. Chef Sorin Bontea le vine în ajutor și le propune o rețetă de friptură de miel care nu poate fi refuzată. Află din rândurile de mai jos cum se prepară pas cu pas.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 11 Aprilie 2023, 15:10 | Actualizat: Vineri, 14 Aprilie 2023, 09:00
Galerie de imagini
Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește
Profimedia/Antena 1

Creștinii ortodocși se pregătesc intens, săptămâna aceasta, pentru Paște, fiind atenți la fiecare detaliu. De la curățenia din casă și până la bucatele de pe masă, fiecare gospodină vrea să dea tot ce are mai bun pentru a-și impresiona familia.

Însă, cu siguranță, nimeni nu va da greș dacă alege să pregătească friptura de miel, mai ales dacă primesc și un pic de ajutor din partea lui chef Sorin Bontea.

Pe aceeași temă

Rețeta pentru friptura de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea

Cei care își doresc să aibă pe masă o friptură fragedă și suculentă din care să se înfrupte trebuie să urmeze această rețetă. Oricine va gusta din rezultatul final va cere porție dublă!

Dar, ceea ce trebuie să știe oamenii este faptul că juratul de la Chefi la cuțite folosește și un ingredient secret, pe care îl adaugă, cu măiestrie, exact cum spune rețeta.

Pe aceeași temă

Iată care sunt ingredientele care dau savoare fripturii de miel. Unul dintre ele este chiar cel secret:

Citeșe și: 5 rețete cu carne de miel pe care să le încerci la masa de Paște

Cum preparăm cea mai suculentă friptură de miel, după rețeta lui chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea promite că rețeta propusă de el nu este una grea. Tot ce trebuie să facem este să respecăm câțiva pași simpli, alături de care se adaugă și un ingredient special, vinul!

Recomandari A1

Pentru a avea un rezultat deosebit pe masa de Paște, chef Sorin Bontea ne recomandă să cumpărăm o carne de miel de cea mai bună calitate, pe care să o crestăm, obținând, astfel, mici buzunare, potrivit Cancan. Ulterior, acestea vor fi umplute cu un amestec din usturoi, piper, sare și cimbru.

După ce a fost condimentată în acest fel, carnea de miel se așterne pe un pat de legume, alese după preferințe. Pe urmă, atât carnea, cât și legumele vor fi stropite cu ingredientul secret: vinul, potrivit sursei citate mai sus.

Tocmai acest pas va face ca friptura să fie una fragedă și suculentă, bogată în arome deosebite. În ceea ce privește tipul de vin, chef Sorin Bontea ne recomandă un vin roșu sec.

După ce s-au urmat toți acești pași, iar carnea de miel și legumele au fost aranjate în tavă după ochi, se introduce recipientul în cuptorul preîncălzit.

Friptura de miel va fi gătită la foc mic, astfel încât carnea să se pătrundă de arome și să se desprindă ușor de pe os atunci când este gata.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
friptură de miel chef sorin bontea
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Urmărește-l pe David Popovici la Campionatele Europene de Înot | Belgrad 2024 🏊‍♂️ În perioada 17-23 iunie, vezi competiția LIVE în AntenaPLAY
Stirile zilei Patrizia și Bianca, duse la capelă în rochii de mireasă. Mama Patriziei își urlă durerea pentru prima oară: "Toți au filmat, nimeni nu le-a salvat"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și