Roata rețetelor. Ce este și cum se consumă Ras el Hanout. Rețeta suculenta de pulpe de pui cu suc de citrice și legume coapte
În arabă, Ras el Hanout înseamnă „cel mai bun din magazinul de condimente”. Acest amestec este cel mai apreciat condiment oriental, utilizat pentru carne de miel, cușcuș sau orez. Iată cum poți să îl integrezi într-o rețetă delicioasă de pulpe de pui cu suc de citrice și legume la cuptor!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 18 Decembrie 2024, 11:28 | Actualizat: Miercuri, 18 Decembrie 2024, 12:23Pentru că sărbătorile de iarnă bat la ușă, venim în ajutorul tău cu o rețetă suculentă de pui, care ți se va topi în gură, datorită frăgezimii cărnii, dar și contrastului de mirodenii. Cât despre legume, ele pot fi înlocuite cu orice ai prin frigider sau prin cămară.
Pe aceeași temăRețeta pas cu pas de pulpe de pui cu Ras el Hanout și legume la cuptor
Pentru început, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru pui
- 7 pulpe de pui superioare cu os și piele
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 și 1/2 linguriță sare
- 1 linguriță piper
- 1 lingură de sumac
- 1/2 lingură de coriandru pudră
- 1/2 linguriță pudră de ardei cayenne
- 7 căței de usturoi
Pentru marinadă
- 2 linguri de miere
- 1 lingură de melasă de rodii
- 1 lingură ulei de măsline
- sucul de la o portocală mică
- sucul de la o lămâie mică
- 2 lingurițe de ras el hanout
- 4 căței de usturoi zdorbiți
- 1 ceapă roșie
- 2 cepe galbene
Pentru legume la cuptor
- 1/2 țelină
- 4 morcovi
- 1 sfeclă de mărime medie
- 1/4 dovleac
- 1 linguriță semințe de chimion
- 1 linguriță paprika afumată dulce
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță piper
- 2 căței de usturoi zdrobiți
- 1 și 1/2 lingură de ulei de măsline
- 1 legătură de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
Într-o tavă de cuptor cu pereți înalți se pun pulpele. Se adaugă, apoi, uleiul, sumacul, sarea, piperul, pudra de cayenne, usturoiul zdrobit, pudra de coriandru. Se amestecă totul bine. Pe urmă, dă tava la frigider pentru o oră. Dacă nu ai timp, poți omite acest pas.
Între timp, într-un bol stoarce portocala și lămâia, iar peste adaugă mierea, uleiul, melasa de rodii, ras al hanout și usturoiul zdorbit.
Scoate puiul de la frigider și adaugă jumătate din cantitatea de marinadă. Curață ceapa, tai-o în sferturi și pune-o în tavă printre pulpe. Dă tava la cuptorul preîncins la 180C° pentru 25 de minute.
Apoi, curăță și spală legumele. Taie-le în bucăți egale și amestecă-le cu condimente, usturoi și ulei. Pune legumele în tavă și dă-o la cuptorul preîncălzit la 200C° pentru 30-40 de minute, până când legumele sunt coapte.
După ce timpul de coacere al puiului s-a scurs adaugă și restul marinadei și mai lasă puiul pentru 30 de minute. Dacă vrei să prindă o culoare mai arămie și să fie și mai gustos, poți să mai ungi puiul cu sucurile din tavă, pe la jumătatea timpului de coacere, potrivit mazilique.ro.
Când puiul și legumele sunt gata, adaugă pătrunjel proaspăt deasupra. Poftă bună!
„Roata rețetelor” este o serie de articole susținută de Vlad Casino. Dacă și ție îți place să folosești ingrediente inedite în bucătărie, INTRĂ AICI și propune-ne o rețetă cu ingredientul ales de roată.
Pe aceeași temă