Cum se face cea mai bună rețetă de prăjitură Albinița, exact cum o făceau bunicile. Chef Roxana Blenche a pregătit-o la Hello Chef
În ediția din 8 martie 2025 a emisiunii Hello Chef de la Antena 1, Chef Roxana Blenche a pregătit cea mai bună rețetă de prăjitură Albinița, exact cum o făceau bunicile, cu foi cu miere. Descoperă ce secret a folosit pentru a obține o cremă perfectă.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 14 Martie 2025, 12:38 | Actualizat: Vineri, 14 Martie 2025, 16:43Noul sezon al emisiunii Hello Chef aduce, și de data aceasta, vedete pofticioase și rețete delicioase, numai bune de pregătit la tine acasă. Chef Roxana Blenche și Chef Samuel Le Torrelliec au pregătit pentru DOC și Anca Munteanu de la Power Couple România sezonul 2 un meniu savuros. Printre preparate s-a numărat și rețeta de prăjitură Albinița. Descoperă ce secret a folosit Chef Roxana Blenche pentru a obține o cremă perfectă.
Ingredinte pentru cea mai bună rețeta de prăjitură Albinița, pregătită de Chef Roxana Blenche la Hello Chef
Iată mai jos ce ingrediente sunt necesare pentru cea mai bună rețetă de prăjitură Albinița, prezentată în emisiunea Hello Chef, ediția din 8 martie 2025:
- 2 ouă
- bicarbonat
- 200 ml lapte
- 300 gr miere
- 100 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 650 gr făină
- 500 gr griș
- 1 litru lapte
- 6 ouă
- 400 gr unt
- 1 kg magiun prune fără zahăr
- Sare
Mod de preparare pentru cea mai bună rețeta de prăjitură Albinița, pregătită de Chef Roxana Blenche la Hello Chef
Mierea se amestecă împreună cu zahărul și cu un praf de sare, se adaugă 2 ouă și se amestecă bine. Se pun 4 linguri de lapte (căte 2 linguri pentru fiecare ou), 100 gr de unt, se pune o linguriță de bicarbonat și se pune totul pe foc, amestecând foarte bine.
Se folosește un tel fără oprire, până ce mierea, zahărul și oul se caramelizează în totalitate. Când amestecul începe „să se umfle”, sub acțiunea bicarbonatului, se dă oala deoparte și se toarnă totul într-un vas. Se lasă să se tempereze, apoi se încorporează treptat făina, amestecând permanent cu telul. La final se frământă aluatul cu mâna. Bucata modelată sub forma unei franzele se taie în patru bucăți egale. Se fac foile în formă dreptunghiulară. Se ia o tavă de cuptor, se unge pe dos, se presară făină și se pune prima foaie, pe dosul foii uns cu unt și făină. Cu un cuțit se înlătură excesul de pe margini și se bagă totul la cuptor, la 215 grade Celsius. Acțiunea se repetă pentru toate cele patru foi.
Pregătim crema. Patru ouă se pun într-un vas cu 200 gr de zahăr, se amestecă bine totul până devine albicios amestecul.
Adăugăm 800 ml sau chiar 1 litru de lapte, se amestecă bine și se lasă la foc. Când fierbe putem începe să adăugăm grișul și să amestecăm fără oprire. Se fierbe până ce grișul devine moale, apoi se lasă la răcit. Crema se pune în robot și batem totul, se poate adăuga niște unt.
Chef Roxana Blenche a ales să folosească robotul de bucătărie Kenwood Go, care este atât de ușor de utilizat. Totul se poate controla printr-un buton frontal. Acest detaliu i-a permis să economisească timp și energie, căci a lăsat robotul să facă singur treaba! Mai mult decât atât, un alt avantaj oferit de Kenwood Go este vasul din inox cu o capacitate de 4 litri, suficient de mare pentru rețete generoase, precum această cremă de griș pentru prăjitură Albinița.
Apoi, magiunul se pune într-un bol și se bate cu un strop de apă, ca să obținem un amestec mai ușor de întins. Pentru o uniformizare perfectă, Chef Roxana Blenche a folosit mixerul de mână Kenwood QuickMix Go, care este ușor și compact și care are 5 trepte de viteză, lucru ce i-a permis acesteia să obțină un magiun perfect din punct de vedere al texturii.
Se ia prima foaie, baza, se pune cremă de griș și se întinde bine. Se pune foaia a doua, care se unge cu magiunul obținut, se adaugă altă foaie, se pună cremă de griș, apoi se pune și ultima foaie. Se lasă la rece, apoi se taie în romburi sau ce altă formă doriți. Se poate decora cu zahăr pudră deasupra.
Pentru reușita acestei rețete prăjitură Albinița, Chef Roxana Blenche a folosit ingrediente proaspete și de calitate superioară, dar s-a bucurat de un ajutor de bază datorită robotului de bucătărie Kenwood Go, care oferă performanță într-un design compact! Cu o înălțime de doar 30 de centimetri, robotul poate încăpea perfect în dulapurile de bucătărie, într-un sertar sau pe un raft. Un alt avantaj este faptul că acesta oferă 3 accesorii pentru vas: telul care mixează perfect cremele, cârligul perfect pentru frământat aluatul și accesoriul K, ce mărunțește ingredientele oricărei rețete.