Hello Chef sezon 8, 5 octombrie 2024. Rețeta minune pentru o supă de ceapă savuroasă. Ce secret a impresionat-o pe Roxana Blenche
În episodul 4 din Hello Chef, sezonul 8, chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit o supă de ceapă, o rețetă specifică și originară în Franța, tonnarelli all'amatriciana, o rețetă cu specific italienesc, tirokafteri, celebra cremă de brânză grecească și supă de căpșuni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 05 Octombrie 2024, 14:32 | Actualizat: Sambata, 05 Octombrie 2024, 15:52- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Invitatul din episodul 4 de Hello Chef este Cătălin Botezatu, celebrul creator de modă român.
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au gătit pentru Cătălin Botezatu
Marele creator de modă i-a provocat pe cei doi chefi să pregătească două rețete special pentru el. Acestea sunt: supă de ceapă, o rețetă specifică și originară în Franța, și tonnarelli all'amatriciana, o rețetă cu specific italienesc.
Roxana Blenche s-a ocupat inițail de tirokafteri, iar chef Samuel a început cu prepararea supei de ceapă pe care a primit-o drept provocare de la Cătălin Botezatu.
Pe aceeași temăHello Chef sezon 8, 28 septembrie 2024. Chef Samuel a pregătit supa de ceapă pentru Cătălin Botezatu
Supa de ceapă este un preparat extrem de iubit de români care se prepară simplu și rapid. Iată rețeta!
Ingrediente rețetă supă de ceapă
- 500 de grame de ceapă
- 500 de ml de vin alb
- 200 de grame de brânză emmentaler rasă
- o pâine baghetă
- 50 de grame de unt
- o legătură de cimbru
- apă
Mod de preparare rețetă supă de ceapă
Chef Samuel a început prin a tăia ceapa feliuțe pe care ulterior a pus-o la călit în unt. Peste ea a adăugat puțin cimbru și sare pentru un plus de savoare. Secretul lui Chef Samuel este că nu uită niciodată să amestece la timp pentru a nu se arde. Culoarea pe care o obține ceapa trebuie să fie intensă pentru un gust cât mai bun. De asemenea, în funcție de preferințe se poate adăuga și piper.
După ce ceapa s-a caramelizat, chef Samuel a tăiat bagheta de pâine în felii groase pe care le-a băgat apoi la cuptor pentru a fi mai crocante. Feliile se pun la sfârșit când supa este gata și se servește după preferințe chiar și cu ton.
Când textura cepei s-a transformat în supă, chef Sam a pus-o în boluri peste care a adăugat brânză emmentaler rasă. Preparatul nu este încă gata de savurat, pentru că bolurile se bagă la cuptor la 230 de grade pentru ca brânza să se topească.
După ce preparatul s-a contopit, cheful a scos bolurile de la cuptor, fiind gata de savurat.
Pofta bună!
Pe aceeași temăCătălin a fost cu adevărat impresionat de aspectul minunat al supei de ceapă, dar și de preparatele făcute de chef Roxana Blenche. În cele din urmă scorul a fost 1 la 1, cei doi chefi încheiând emisiunea la egalitate.