Ediția 8 din Hello Chef, sezonul 9, a adus în atenția telespectatorilor noi rețete savuroase, iar de data aceasta cel care a lansat noi provocări pentru pentru chef Roxana Blenche și pentru chef Samuel Le Torriellec a fost Bogdan Simion.
El și-a dorit să mănânce piftie de știucă cu icre de morun și știucă în sos meuniere, însă pentru un meniu complet, chefii s-au gândit să le mai pregătească încă două preparate inedite: sturion la cuptor și sorbet de lămâie.
Hello Chef sezon 9, 12 aprilie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru piftie de știucă cu icre de morun
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească piftie de știucă cu icre de morun , în timp ce el a ales știucă în sos meuniere.
Iată cum a preparat Roxana Blenche piftie de știucă cu icre de morun!
Ingrediente piftie de știucă cu icre de morun
- știucă 1 buc
- morcovi 1 buc
- usturoi 1 căciulie
- țelină 1 buc
- ceapă 1 buc
- boabe de piper
- ulei 10 ml
- foi de gelatină 1 plic
- caviar de morun 100 g
- șampanie 1 buc
- sare
Mod de preparare piftie de știucă cu icre de morun
Primul pas este de a tăia știuca în rondele, iar trei bucăți se păstrează pentru fiert la final. Se scot branhiile afară și se spală peștele înainte de a se pune în oală la fiert cu morcov, cu ceapă, cu țelină și cu boabe de piper. Se lasă la fiert la foc încet, iar apoi se pisează usturoiul pentru a se face mujdei pentru piftie.
După ce apa din oală a scăzut suficient de mult se pune la rece daca are foarte multe oase, iar dacă nu, se adaugă puțină gelatină. Se pun 2 foi de gelatină în apă rece pentru a se hidrata și după ce se înmoaie, se strecoară prin tifon. Apoi se adaugă în compoziție într-o tavă de sticlă de preferat.
Se lasă câteva ore la frigider, iar apoi se adaugă câțiva fulgi de sare și icre de morun. Pentru ca farfuria să arate cât mai bine se adaugă și o felie de portocală și se ornează după plac.
Poftă bună!
Bogdan Simion a fost captivat de absolut toate gusturile, însă cele două preparate câștigătoare au fost piftia de știucă cu icre de morun și știuca în sos meuniere, motiv pentru care scorul sezonului 9 este din nou la egalitate: 7-7.
Iată și momentul verdictului!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1
Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.
„Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.
La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.
Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.