Ediția 3 din Hello Chef, sezonul 9, a adus în atenția telespectatorilor noi rețete savuroase, iar DOC și Anca Munteanu au fost cei care au venit cu noi provocări pentru chef Roxana Blenche și pentru chef Samuel Le Torriellec.
Cei doi finaliști de la Power Couple România sezonul 2 le-au dezvăluit chefilor că și-ar dori să mănânce prăjitura Albinița și papricaș de caracatiță, însă pentru un meniu complet, cei doi chefi s-au gândit să le mai pregătească încă două preparate excelente: caracatiță cu cartofi copți și risotto de linte cu trufe.
Hello Chef sezon 9, 8 martie 2025. Rețeta Roxanei Blenche pentru prăjitura Albinița. Ce verdict au dat DOC și Anca Munteanu
Chef Roxana Blenche și chef Samuel au tras la sorți și și-au împărțit preparatele în felul următor: ea a ales să gătească prăjitura albinița, în timp ce el a ales papricaș de caracatiță.
Iată cum a preparat Roxana Blenche prăjitura Albinița!
Ingrediente prăjitura Albinița
- 2 ouă
- bicarbonat
- lapte 200 ml
- miere 300 g
- zahăr 100 g
- ulei 100 ml
- unt 100 g
- făină 650 g
- griș 500 g
- lapte 1 l
- 6 ouă
- unt 400 g
- magiun de prune fără zahăr 1 kg
- sare
Mod de preparare prăjitura Albinița
Se toarnă toată mierea și 100 de grame de zahăr într-o cratiță și se amestecă bine. Se adaugă și un praf de sare și 2 ouă întregi. Se amestecă din nou foarte bine și se mai adaugă 4 linguri de lapte, 100 de grame de unt tăiat în bucățele și o linguriță de bicarbonat.
Ulterior se pune toată compoziția pe foc și se amestecă cu telul în continuu până când mierea, zahărul, oul și untul se caramelizează. Apoi se dă jos de pe foc, se pune într-un bol de inox pentru a se tempera și apoi se adaugă trepatat 650-700 de grame de făină. Se frământă aluatul și se taie în 4 bucăți egale.
Se formează foile în formă de dreptunghi cu un sucitor și se coc pe dosul tăvii. Tava se unge cu unt și se presară cu făină înainte ca foaia să fie așezată și tăiată fix pe forma acesteia. Foile se coc separat la cuptor la 215 grade timp de 10-12 minute fiecare.
Între timp, într-o altă cratiță se amestecă 4 gălbenușuri de ou cu 200 de grame de zahăr până când devin albicioase și ușor spumoase. Ulterior se adaugă 800 ml de lapte sau 1 litru în funcție de dimensiunea tăvii. Se pun la foc, iar când începe să fiarbă crema se adaugă grișul. Când este gata se adaugă 300 de grame de unt rece tăiat cuburi. Compoziția obținută trebuie să stea timp de 3 ore la rece. După ce aceasta s-a răcit se pune într-un bol la mixer și se bate crema.
Următorul pas este de a se amesteca magiunul de prune cu un strop de apă și de a se bate cu mixerul pentru a deveni mai maleabil.
Pe o foaia obținută se întinde un strat de griș și apoi se pune încă o foaie deasupra. Următorul rând va fi magiunul de prune, si se continuă în aceeași ordine.
Nu uita, prăjitura se lasă peste noapte la rece, iar după ce se taie în forma dorită și se presară cu zahăr, este gata de savurat!
Poftă bună!
DOC și Anca Munteanu au fost captivați de toate gusturile celor patru preparate, însă cele două câștigătoare au fost prăjitura Albinița și papricaș de caracatiță, motiv pentru care scorul sezonului este de 3-2 pentru Roxana.
Iată și momentul verdictului!
Episodul integral este disponibil în AntenaPLAY!
Emisiunea Hello Chef sezonul 9 în fiecare sâmbătă, de la ora 14:30, pe Antena 1
Cel de-al nouălea sezon al cooking show-ului continuă să împletească armonios mâncarea tradiţională cu bucătăria internaţională, rămânând o sursă constantă de inspirație culinară pentru telespectatori. În noul sezon, chef Roxana şi Chef Samuel vor fi provocaţi de fiecare vedetă care le va fi alături în platoul Hello Chef să gătească o farfurie tradiţională şi una internaţională, ambele cu impact cu emotional pentru invitaţi, şi totodată, reinterpretate în stil fine dining de către cei doi chefi.
„Noul sezon Hello Chef e super fain, efervescent, vine şi cu noua mea schimbare de look. Părerea mea este că e cel mai fain sezon, ne-am închegat extraordinar, ca şi echipă, eu şi Sam, reţetele sunt super faine, atât tradiţionale, care sunt, de fapt, amintirile din copilărie ale invitaţilor, cât şi din străinătate, ce le-a plăcut foarte mult lor din zonele în care au călătorit. Ca de fiecare dată, şi în acest sezon am avut invitaţi deosebiţi, pe care abia aşteptăm să îi aducem în casele dumneavoastră, în fiecare sâmbătă, de la ora 14.30!”, dezvăluie chef Roxana Blenche.
La rândul lui, chef Samuel le Torriellec spune: „Pentru mine, noul sezon va fi wow! Eu şi Roxana avem o conexiune foarte specială, ne completăm foarte bine. Facem atât reţete uşor de încercat acasă, cât şi unele mai dificile, dar foarte bune ca sursă de inspiraţie. Ne-am distrat de minune la filmări, facem o echipă grozavă şi sperăm să aducem această bunădispoziţie şi în casele celor care ne urmăresc!”.
Şi în acest sezon, cei doi chefi vor împărtăşi experienţele lor gastronomice, dar şi personale, vor dezvălui momente importante din carierele lor şi vor explica semnificaţia culturală şi povestea din spatele fiecărui preparat. Tehnicile de gătit şi sfaturile esenţiale în bucătărie nu vor lipsi nici de această dată din sezonul care îi va avea ca invitaţi pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ramona Olaru, Marian Godină, Vlad Craioveanu, Giulia şi Vlad Huidu, Anca şi DOC, Bella Santiago şi Nicu Grigore şi mulţi alţii.