Culmea drăgălășeniei! Una dintre minunatele creaturi de pe Pământ. Pisica Caracal, cea mai drăguță felină din lume!
Ați văzut vreodată cum arată puii de caracal? Puii de animale sunt înduioșători și ne dăruiesc emoții nemaipomenite.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 16 Martie 2020, 18:49 | Actualizat: Luni, 16 Martie 2020, 18:50- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Aceste creaturi uimitoare sunt cele mai drăguțe specii de feline din lume. Pot concura cu drăgălășenia puilor de pisici și câini.
Caracalul este un prădător sălbatic. Mult timp, din cauza înfățișării lui, caracalul a făcut parte din grupul râșilor datorită trăsăturilor feței și a smocurilor din vârful urechilor, dar mai târziu s-a constatat că, această felină are trăsături comune cu puma.
Drăgălășenii cât o mânuță: 15 puiuți de animale care îți încap în palme
Denumirea caracal vine din limba turcă și înseamnă „urechi negre”. În Egiptul antic, pisicile din specia caracal erau considerate creaturi sacre. Au fost pictate pe pereți și sculpturi din bronz.
Caracalii trăiesc în savane, deșerturi și zonele de stepă din Africa, precum și în Asia Centrală și Orientul Mijlociu. Felinele adulte pot ajunge la 50 cm înălțime și pot alerga până la 80 km/h. În ciuda aspectului lor de animal prădător, caracalii sunt ușor de domesticit, mulți chiar le preferă în calitate de animal de companie. Pisicile caracal crescute în pepiniere nu reprezintă pericol pentru oameni, dar în unele țări reproducerea acestor pisici este pedepsită prin lege.
Cei care își doresc să aibă un asemenea specimen, ar trebui să țină cont că nu în toate statele este legal să deții această rasă, iar costul unui pui de caracal începe de la 11.000 $.
Pisicile din specia caracal sunt de o frumusețe incredibilă. Cu toate acestea, este mai bine să le permitem să trăiască în spațiile deschise ale naturii sălbatice, și să renunțăm la ideea de a-i crește în case și apartamente.