Antena

Cum se vor schimba locuințele și piața imobiliară în lumea post-pandemie

Pandemia de Covid-19 a provocat schimbări majore în toate domeniile și în toate părțile globului. În afară de Antarctica, toate continentele lumii se luptă acum cu o situație fără precedent, iar oamenii încearcă să revină la ritmul normal, însă experții avertizează că pentru o perioadă lungă de timp viața nu va mai fi la fel ca înainte.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 18 Mai 2020, 12:05 | Actualizat: Luni, 18 Mai 2020, 12:07
Galerie de imagini
Cum se vor schimba locuințele și piața imobiliară în lumea post-pandemie

Pentru că nu oricine se poate adapta la condiții de izolare, locuințele și piața imobiliară vor trebui adaptate la un nou stil de viață. Ce vor avea oamenii în vedere la achiziționarea unei case? Care este viitorul socializării între vecini? Vor cumpăra mai mulți tineri o locuință? Iată cum ar putea arăta toate acestea:

Schimbările pe piața imobiliară

Oamenii își vor schimba treptat și opțiunile atunci când vine vorba de achiziționarea unei locuințe. S-ar putea ca după pandemie să apară o creștere a natalității, iar cuplurile tinere să aibă alte priorități și nevoi.

Mai multe case

Viața la bloc presupune, fără îndoială, mai multe riscuri. De la conflicte cu vecinii, la dezastre naturale care pot avea urmări grave, precum un cutremur, toate acestea reprezintă riscuri asumate de persoanele care își cumpără un apartament. Lipsa unei posibilități adevărate de distanțare socială îi va face pe oameni să opteze pentru achiziționarea unei case în detrimentul unei locuințe la bloc. De asemenea, dezvoltatorii imobiliari se vor concentra pe construirea unor spații cu gândul la sănătate, igienă și siguranță. Casele trebuie să fie mai sigure, deoarece acestea vor lua locul biroului în situațiile de criză, iar copiii vor fi nevoiți să petreacă mai mult timp în casă în cazul izbucnirii unei noi pandemii. Sistemele de siguranta de ultimă generație nu vor putea lipsi, deoarece protectia oferita de o casa inteligenta va fi pe lista cerințelor cumpărătorilor.

O nouă generație

Generația millennials este cunoscută pentru preferința pe care o are pentru închiriere. Perioada post-pandemie va coincide cu momentul în care tinerii încep să-și întemeieze o familie, iar atenția lor se va îndrepta spre cumpărare. Fie că este vorba de apartamente în complexe rezidențiale sau case, aceștia au nevoi bine definite de era tehnologiei în care au crescut. Aceștia s-ar putea orienta spre blocuri mici, de cel mult patru etaje, și vor evita clădirile foarte mari, cu mulți locatari și lifturi prea mici. Nevoia de spațiu devine acum o necesitate nu doar în ceea ce privește zona de locuit efectiv, ci și pentru a evita aglomerările. Pandemia de Covid-19 îi va face pe oameni să țină mai mult la spațiul personal, fie că se află pe stradă sau pe scara blocului. De asemenea, familiile tinere vor avea mai multă nevoie de un spațiu potrivit pentru instalarea biroului de acasă. Pandemia va încuraja munca de acasă, iar tot mai multe companii vor oferi această posibilitate angajaților lor chiar full-time. De aceea, agenții imobiliari trebuie să cunoască bine nevoie tinerilor care își vor căuta o locuință, iar dezvoltatorii vor trebui să înceapă să se adreseze unui nou segment de vârstă.

Schimbările arhitecturale

Felul în care se vor construi casele și apartamentele în viitor va fi puternic influențat de perioada conviețuirii cu noul coronavirus. Pe lângă nevoia de intimitate va apărea și dorința de a locui într-un spațiu ușor de igienizat și bine structurat.

Renunțarea la open space

Apartamentele open space sunt alegerea multor familii tinere, dar și a dezvoltatorilor imobiliari. Acestea oferă senzația de spațiu chiar și într-un apartament de mici dimensiuni, iar deschiderea bucătăriei și a sufrageriei inspiră modernitate. Însă astfel de spații nu permit o bună delimitare a zonei de hol, în care oamenii își lasă pantofii și hainele de oraș, și a bucătăriei. Astfel că devine mult mai greu să te asiguri că nu aduci în spațiul în care se joacă cei mici microbii și virusurile de afară, prin pantofi, adidași sau jachete. Așadar, în viitor este posibil ca o structurare clasică a fiecărei încăperi să aibă mai mult succes în ceea ce privește achiziția unei locuințe. Renunțarea la open space va fi vizibilă atât acasă, cât și în cadrul clădirilor de birouri.

Recomandari A1

Includerea spațiilor verzi

Chiar dacă în momentul de față parcurile și locurile de joacă sunt închise, iar socializarea la iarbă verde alături de prieteni pare un vis îndepărtat, viitorul locuințelor încurajează includerea spațiilor verzi. Nevoia oamenilor de a fi conectați cu natura se poate observa cel mai bine în momentele în care sunt obligați să stea departe de aceasta. Fie că este vorba de izolare, carantină sau restricții care nu permit îndepărtarea de locuință pentru plimbări, pandemia a reușit să-i învețe pe oameni să fie mai atenți la ceea ce le lipsește cu adevărat. Cei care locuiesc la bloc sau într-un cartier cu prea puțină verdeață se pot simți captivi și tânjesc după o plimbare în parc sau după timpul petrecut într-o grădină. De aceea, în cadrul clădirile construite în viitor, oamenii trebuie să încorporeze cât mai multe elemente naturale. Acestea pot fi alese pentru acoperișul blocului, grădini verticale, mici parcuri în jurul clădirilor sau grădini urbane comunitare.

Schimbările aduse de pandemia de Covid-19 vor pune la încercare mai multe domenii, iar oamenii vor începe să privească viitorul cu alți ochi. Tocmai de aceea, provocările aduse de această situație specială vor accelera anumite sectoare și le vor obliga să adopte tehnologii moderne, o nouă viziune și să ofere mai multă atenție generațiilor tinere. Viitorul rămâne incert, însă pașii mici spre inovație vor oferi lecții importante.

Sursa foto: pexels.com

Whatsapp LinkedIn
locuințe piața imobiliară pandemie
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera Power Couple România | Sezonul 2 e în AntenaPLAY! Vezi cum a început cea mai incitantă competiție a cuplurilor. Primele episoade sunt disponibile acum.
Stirile zilei Lamborghini Huracan, cu parbrizul crăpat şi doar 27.800 km la bord, scos la licitaţie pentru a treia oară. Preţul a fost redus la jumătate
Videoclipul zilei
Citește și
Prețul astronomic cu care se vinde o garsonieră dintr-un cartier din Sectorul 6 al Capitalei: „E Londra...
Oamenii evacuați din Slănic Prahova se pot întoarce în locuințe. Ce au decis autoritățile
Ce drepturi, dar și ce obligații au chiriașii. Ce trebuie să știe cei care aleg să nu-și...
Românii riscă amenzi uriașe dacă-și închiriază apartamentele în regim hotelier. Ce trebuie să...
Video recomandate
Video
Citește și
Stațiunea din România unde turiștii străini vin pentru distracție. Prețurile sunt destul de mici Catine.ro
Actrița Ludwika Paleta a primit amenințări din partea unor urmăritori. Vedeta a cerut ajutorul fanilor Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
VIDEO. El e bărbatul care a furat trei picioare amputate din Spitalul Cantacuzino. Mărturia medicului care a... Libertatea.ro
De ce vom fi evaluați mai devreme de agențiile de rating. Florin Cîțu: ”România nu mai este o... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Cum și-a sărbătorit Laura Cosoi ziua de naștere în Thailanda. Fiicele sale i-au pregătit o surpriză: „Mă... Elle
Mic dejun dulce sau sărat - care e mai sănătos? Recomandările specialiștilor Spynews.ro
Lidia Buble, experiență de coșmar în Vietnam! Ce a pățit când a comandat un cocktail BZI
Florin Piersic a ajuns la mănăstire! Ce dorinţă și-a pus în noaptea dintre ani BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
De ce au unii oameni păr cârlionțat. Experții au aflat în sfârșit răspunsul useit
Horoscopul zilei de 15 ianuarie 2025. Gemenii au foarte multă energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
2025, anul de aur pentru două zodii norocoase Jurnalul
Ardei iuți la borcan cu apă și oțet - Rețetă simplă și delicioasă Kudika
Greșeala pe care o fac aproape toți șoferii pe străzile cu sens unic. Cum se face corect virajul la stânga Playtech
Biserica a canonizat noi sfinți. Au fost deja incluși în calendarul ortodox din 2025. Când vor fi sărbătoriți Redactia.ro
Turistă surprinsă pe o pârtie din Poiană cu cizme cu toc şi fustă mini, în timp ce se chinuia să urce. "Și... Observator
Ce înseamnă dacă te trezești obosit dimineața, deși dormi suficient MediCOOL
Tu cât de des schimbi tocătorul de plastic din bucătărie? Semnul care îți arată că e momentul să o faci HelloTaste
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume ProSport
ANM a dat prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la 10 februarie 2025 Gandul
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun... CanCan
Ce să faci când prietenul copilului are o influență negativă asupra lui DeParinti
Megan Thee Stallion a obținut un ordin de restricție împotriva lui Tory Lanez. Vedeta a susținut că rapperul ar... ZUTV
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer UseIT
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Hello Taste