Ghid complet pentru amenajare baie de 5 mp. Imagini și informații practice
Iată un ghid complet pentru amenajare baie de 5 mp. Sfaturi și informații utile pe care să le utilizezi atunci când ai de făcut o amenajare pentru baie mică, o provocare în amenajare. Idei creative și imagini, inspirație pentru orice amenajare
Publicat: Miercuri, 22 Mai 2019, 13:28 | Actualizat: Miercuri, 22 Mai 2019, 13:37Iată un ghid complet pentru amenajare baie de 5 mp. Sfaturi și informații utile pe care să le utilizezi atunci când ai de făcut o amenajare pentru baie mică, o provocare în amenajare. Idei creative și imagini, inspirație pentru orice amenajare
Atunci când locuiești într-un apartament mic, din când în când e posibil să simți nevoia să reamenajezi pentru a face spațiul mai aerisit. Modificările pe care le aduci locuinței trebuie făcute în așa fel încât aceasta să pară mai spațioasă și mai mare. Într-un astfel de apartament, baia este de obicei foarte mică și poate fi dificil să o amenajezi așa cum ți-ai dori. Amenajarea unei băi mici necesită răbdare și niște idei care te vor ajuta să creezi impresia unui spațiu mai larg și confortabil. Iată câteva sugestii ce îți pot fi de folos.
Amenajare baie mică - Cum amenajezi o baie de 5 mp?
Majoritatea bailor din apartamentele autohtone au suprafețe ce nu depășesc 5 mp, fapt ce ne dă deseori serioase bătăi de cap în momentul amenajării. Pentru a fi confortabilă, oricât de mică ar fi, o baie trebuie să fie dotată cu toate obiectele sanitare necesare.
Un alt lucru important este că baia trebuie să fie ușor de întreținut și curățat. De aceea, felul în care dispui toate elementele din baie trebuie să permită ușor accesul pentru curățare. Baia trebuie să fie luminoasă și să fi dotată și cu câteva spații de depozitare pentru obiectele și produsele de igienă personală.
Paleta de culoare
Culorile deschide, atât pentru pereți cât și pentru mobilier, obiecte sanitare și accesorii, vor da senzația unui spațiu mai larg. De asemenea, poți să încerci combinații de două, maxim trei culori, folosind o culoare în calitate de bază și una sau două pentru accentuarea sau conturarea zonelor de interes din baie. Alege finisaje cu suprafețe lucioase care au capacitatea de a reflecta lumina, mărind vizual încăperea.
Obiectele sanitare
În primul rând, trebuie să găsești cea mai practică și ergonomică poziționare a obiectelor sanitare din baie, astfel încât să fie ușor accesibile pentru toți membrii familiei tale. Acestea vor fi alese în funcție de dimensiunea băii.
Oglinda și ușa
Alege o oglindă mare care va mari considerabil volumul băii, adăugându-i profunzime. În completare, daca îți permite bugetul, recomandarea specialiștilor indică înlocuirea ușii din baie cu una din sticlă mată. Spre deosebire de ușile din lemn sau din furnir, cele din sticlă dau senzația de lejeritate, oferind intimitatea necesară, fără să obtureze lumina și să încarce vizual o încăpere și așa mică și aglomerată.
Fără gresie și faianță
Faianța și gresia sunt soluții implicite pentru izolarea unei băi. Din fericire, astăzi există alternative rezistente și creative care te vor scoate din rutină, dacă decizi să le acorzi atenție.
Tapetul rezistent la umiditate cum e cel din vinil poate fi curățat ușor și rezistă la zgârieturi, fiind totodată ușor de aplicat pe pereți. Tapetul din sticla, mult mai rezistent decât cel din vinil, lasă pereții să respire și nu dezvoltă mucegai.
Spre deosebire de gresie sau alte tipuri de materiale, pardoseala epoxidică este termoizolantă și hidroizolantă, rășinile epoxidice asigurând și obținerea de suprafețe continue, neîntrerupte. E ușor de curățat și are durată mare de viață.
O altă idee ar fi panourile murale decorative pentru spatii umede care imită faianța. Ele au fost concepute în scopul de a înlocui plăcile ceramice din baie, fiind rezistente la umezeală, pete și formarea mucegaiului.
Citește și:
Idei și trucuri pentru amenajare baie de 3 mp. Cum folosești spațiul eficient
Amenajare baie. Cum realizezi amenajarea băii în stil Feng Shui
Sursă foto: pinterest.com