Antena

(P) Mașina de tuns iarba pentru un gazon perfect

De ce să nu începi primăvara plin de productivitate, oferindu-ți totodată mai mult timp de relaxare? Gazonul perfect nu a fost nicicând mai simplu de obținut mai ales când îți poți procura simplu și rapid o mașină de tuns iarba potrivită nevoilor tale.  

Publicat: Joi, 11 Martie 2021, 10:06 | Actualizat: Vineri, 12 Martie 2021, 09:21
Galerie de imagini
Mașina de tuns iarba pentru un gazon perfect
antena 1

Achiziția unei mașini de tuns iarba nu e nicicum un moft, ci o necesitate pentru cei ce locuiesc la casă, în special pentru cei care se bucură de o curte impunătoare. Prin intermediul unei astfel de mașini vei uita de metodele tradiționale de finisare a gazonului, bucurându-te în același timp de un impact vizual tot unitar. Iată cum contribuie vast la îndeplinirea tuturor dorințelor tale și care sunt beneficiile oferite.

Cum te poate ajuta o mașină de tuns iarba?

Mașina de tuns iarba este soluția cea mai eficientă atunci când n-ai timp prea mult la dispoziție pentru a te ocupa de atribuțiile casnice și atunci când vrei să îmbini practicul cu utilul. Nu se cade să-ți întâmpini musafirii cu o curte dezordonată, la fel cum nici din punct de vedere estetic, un gazon tuns în grabă și necorespunzător, nu te va inspira cu absolut nimic. Ca și interiorul casei tale, exteriorul trebuie să-ți aducă acea armonie și să te încarce cu bucurie, atunci când îți petreci timpul în aer liber, chiar și preț de câteva secunde.

Mașina tuns gazonul pe benzina sau cu acumulatori va realiza în locul tău întreg procesul necesar, transformând activitățile de primăvară și grija față de curtea ta într-o joacă de copii.

Cât de ușor/greu este să folosești o mașină de tuns iarba pentru gardul viu?

Utilizarea mașinii de tuns iarba este considerată o floare la ureche. Deși adesea ne este teamă să apelăm la tehnologie din pricina multiplelor dificultăți pe care le putem întâlni în procesul de utilizare și a funcțiilor multiple, nu e nimic mai simplu decât să folosești o astfel de mașină.

Nu trebuie decât să alimentezi mașina corespunzător, cu energie electrică, combustibil sau reîncărcare directă (î funcție de tipul acesteia), și să o deplasezi în zonele cu pricina. Dacă vei opta pentru un model de ultimă generație sau un robot de tuns iarba, vei avea marele avantaj că nu va mai trebui să te deplasezi concomitent cu aceasta pe spațiul aferent, ci o poți programa cu ușurință prin intermediul unui device astfel încât să funcționeze practic de una singură.

Ulterior, nu rămâne decât să cureți colectorul de reziduuri și s-o depozitezi la loc de veghe, după caz, să încarci acumulatorul.

Ce beneficii aduce o mașină de tuns iarba?

Mașina de tuns iarba îți oferă principalul beneficiu de a te bucura de mai mult timp de calitate petrecut în compania celor dragi sau realizând lucrurile care-ți fac plăcere cu adevărat. În același timp, te ajută și să-ți prioritizezi sarcinile cu adevărat importante sau să oferi mai multă atenție familiei tale.

Poate contribui și la starea ta de sănătate și la confortul cu care-ți poți desfășura astăzi o activitate esențială, nemaifiind nevoit să te apleci în poziții incomode, ore în șir.

Recomandari A1

Vei simți diferența între metodele clasice de tundere a gazonului și beneficiile mașinii de tuns în special dacă mărimea curții și/sau a gazonului este una semnificativă.

Cât costa o astfel de mașină?

Nu trebuie să ai un buget exorbitant ca să-ți permiți propria ta mașină de tuns iarba. Bineînțeles, piața îți pune la dispoziție și versiuni mai scumpe, dar și opțiuni mai simple.

Poți investi în mașina de tuns începând cu suma aproximativă de 200 lei și până la peste 11.000 lei, în funcție de brand, tipul de mașină, capacitate de colectare, eficiență și performanțe. Astfel, în funcție de necesarul și bugetul pe care-l ai la dispoziție, îți poți alege cu ușurință o mașină de tuns iarba care să te mulțumească pe deplin.

Merită să investești într-o mașină de tuns iarba?

Cu siguranță te-ai întrebat de mai multe ori dacă chiar merită să faci această investiție.

În mod cert, DA! Așa cum aminteam și anterior, o mașină de tuns iarba nu e un moft dacă e să punem pe primul plan trecerea rapidă a timpului, nevoile de zi cu zi și creșterea vârstei. Nu putem opri timpul în loc, dar cu siguranță putem duce la bun sfârșit toate sarcinile necesare într-un mod mai eficient, cu ajutorul unei mașini de tuns iarba. Și nici nu trebuie s-o achiziționezi pe cea mai scumpă ca să te bucuri de toate avantajele sale.

La cât timp ar trebui să folosești o astfel de mașină tuns gazonul?

Utilizarea mașinii de tuns iarba (cu motor electric sau motor pe benzin ) se poate realiza de mai multe multe ori pe parcursul anului. De exemplu, ea poate fi folosită cu succes primăvara, pentru a contribui la finisarea și dezvoltarea uniformă a gazonului în perioada următoare.

În același timp, tunderea gazonului cu ajutorul mașinii poate fi efectuată și toamna târziu, astfel încât gazonul să fie protejat de influențele negative ale sezonului rece și investiția într-unul nou.

Bineînțeles, nu e de omis și utilizarea mașinii cu scop de mentenanță, atunci când gazonul sau iarba are deja o înălțime destul de crescută (20 - 60 mm)/ Un gazon înalt incomodează atât vizual, cât și din punct de vedere funcțional.

De exemplu, un gazon cu o înălțime mult prea mare favorizează depunerea impurităților, dezvoltarea microorganismelor, apariția și dezvoltarea insectelor (a căpușelor, a puricilor etc.), motiv pentru care tunderea regulată a acestuia joacă un rol extrem de important.

Ce tipuri de mașini de tuns iarba există?

Pe piață vei găsi 4 tipuri de mașini de tuns iarba: mașina cu acumulatori, mașina pe deplin electrică, mașina cu combustibili și cea robot.

Te întrebi care e cea mai bună și cum să-ți alegi mașina de tuns iarba din acest punct de vedere? Practic, toate aceste mașini sunt excelente, dar sunt mai mulți factori specifici ce determină alegerea unui astfel de echipament și gradul de eficiență. Depinde întâi de bugetul pe care ești dispus să-l cheltuiești și dacă ți se permit o serie de compromisuri în acest sens.

De asemenea, trebuie luat în calcul ce metodă de tundere ți se pare mai confortabilă și care rentează cel mai bine. Aici trebuie să ai în vedere suprafața pe care o folosești, raportată la costul combustibilului sau al consumului de energie, mentenanța mașinii de tuns, ușurința în alimentarea mașinii etc.

Top 8 mașini de tuns iarba în 2021

Dacă ai decis să investești într-o astfel de mașină de tuns iarba, dar nu ai idee ce mașină s-ar putea potrivi cu nevoile tale, iată un top cu o parte din mașinile eficiente pe care le puteți găsi accesând în prezent site-ul nostru.

Mașina de tuns iarba evotools LM-1000 EPTO, putere motor 1000 W

Dacă îți dorești o mașină de tuns iarba adecvată pentru o curte de mici dimensiuni, cât și un model compact, ușor de utilizat chiar și în colțurile care se dovedesc a fi o adevărată provocare, mașina Evotools s-ar putea dovedi a fi opțiunea de care ai nevoie. Această mașină este concepută pentru suprafețe de până la 400 m² și vine cu un sistem reglabil de înălțime pe trei niveluri, făcând posibilă tunderea gazonului cu o înălțime de până la 62 mm.

Este realizată dintr-o combinație de materiale plastice cu materiale metalice, fiind durabilă chiar și atunci când este operată pe suprafețe dure.

Mașina de tuns iarba electrica Stahlman ST901, 1600 W, 38 cm

O versiune la fel de compactă, dar mai puternică din prisma performanțelor este mașina Stahlman, o mașină dotată cu un motor electric de 1600 W și ideală pentru iarba cu o înălțime cuprinsă între 15-55mm.

Această mașină te ajută să tunzi iarba rapid și la nivel, datorită fiabilității ridicate. Totodată mașina dispune de un colector generos de 40 l, care se poate detașa și curăța cu ușurință după fiecare utilizare.

Mașina de tuns iarba Ruris Dac 100XL, benzina, 2.5 CP, 98 CC, 4 timpi, 40 cm latime lucru, 1.2 l (Portocaliu/Negru)

Dacă soluția cea mai simplă și cea mai potrivită pentru tine este o mașină de tuns iarba pe bază de combustibil, te poți bucura atunci și de o mașină de tuns iarba din gama celor de la Ruris, o mașină care acționează cu un motor de 2.5 CP în patru timpi de lucru. Lamele ultra subțiri îți permit să nivelezi gazonul în mod manual, cu ușurință, datorită mânerului ergonomic și înalt cu care aceasta este prevăzută. Are o capacitate de colectare de 45 l și o lățime de tăiere de 40 cm, fiind eficientă pentru suprafețele generoase.

Mașina de tuns iarba pe benzina Buffalo BLM390HP, 3.8 CP

Nici mașina de la Buffalo nu este un model pe care să-l treci cu vederea. Dimpotrivă! Vorbim de asemenea de un model pe benzină cu și mai mulți cai putere, respectiv 3.8, pentru și mai multă eficiență.

Această mașină este un model economic care este capabil să tundă până la o înălțime de 75 mm și pe o lățime de tăiere de 39 cm. Astfel, mașina Buffalo vă este de folos chiar și atunci când iarba a suferit o creștere accentuată într-un timp mult prea scurt.

Mașina de tuns iarba AL-KO Comfort 40 E

Un concept economic și performant vei întâlni și la mașina AL-KO, un model care nu doar că tunde iarba în mod obișnuit, ci și seceră, dar poate fi utilizată inclusiv pentru a pregăti pământul pentru viitoare întrebuințări agricole.

Vine cu sistem de reglare a înălțimii de tăiere pe 6 niveluri, asigurând o performanță excelentă pentru suprafețele de până la 600 m².

Mașina de tuns gazon RURIS RX221S, 3.5 CP, 42 cm

Suprafețele mari de teren pot fi cu ușurință pregătite de primăvară prin utilizarea mașinii de tuns iarba Ruris RX2215, pentru că aceasta permite finisarea suprafețelor ce ating inclusiv 1500 m². Modelul este clasic, pe benzină, dar impresionează prin cea mai mare înălțime de tăiere reglabilă pe 5 trepte de până acum, cât și prin mecanismul din oțel proiectat pentru utilizări multiple. Are o greutate de aproximativ 25 km, dar forma acesteia și prezența roților duale îți oferă posibilitatea de a o utiliza cu cea mai mare ușurință.

Cuva prezentă în partea dorsală poate acumula până la 40 dmᶾ de reziduuri, o capacitate suficientă cât pentru o porțiune vastă, fără a necesita golire în permanență.

Mașina electrica de tuns iarba AL-KO Easy 34.8 LI + cu acumulator (2x2.5 Ah)

Dacă achiziția unei mașini de tuns iarba pe bază de combustibili sau prevăzută cu un cablu pentru alimentarea electrică nu prezintă o opțiune atât de excelentă, te poți îndruma către un model cu acumulatori.

AL-KO Easy este unul dintre aceste modele și are marele avantaj că o poți folosi în orice zonă a locuinței, fără să mai depinzi de capacitatea și alimentarea rezervorului cu ulei sau de distanța până la prima priză. Bineînțeles, va trebui să te asiguri că acumulatorii sunt încărcați pe deplin, iar durata de utilizare pe parcursul unei sesiuni de tundere a ierbii se raportează la durata de viață a bateriei.

Modelul are o formă ergonomică, alungită, fiind prevăzut cu un mâner reglabil din finisaje perfecte pentru o manevrare ușoară.

Această mașină de tuns iarba transformă tunderea gazonului într-o adevărată plăcere pentru suprafețele de până la 200 m², oferindu-ți posibilitatea de a ajusta înălțimea de tăiere după nevoi.

Mașina de tuns iarba robot Gardena Sileno+ 1600, mașină tuns buna

Îți prezentăm în cele din urmă și una dintre cele mai deosebite inovații în materie de tuns iarba, așa cum este Gardena Sileno+. De fapt, această mașină e un robot de tuns care funcționează în baza unor comenzi predefinite sau cu ajutorul aplicației mobile. Poate fi operată chiar și de la distanță, în timp ce te bucuri de o vacanță sau în timp ce-ți pui la punct sarcinile de la birou și nu numai.

Robotul poate acoperi o suprafață de până la 1600 m² și are capacitatea de autoajustare a înălțimii până la nivelul de 60 mm.

Va funcționa chiar și în pante mici, dar și în condiții meteorologice nefavorabile, datorită carcasei și a mecanismului rezistent.

În concluzie, cu o mașină de tuns iarba cu sac colector nu veți da greș, fiind o adevărată învestiție în confortul și sănătatea ta. Bineînțeles, oferta evoMAG este mult mai variată, modelele prezentate având caracter orientativ. Suplimentar, puteți analiza în detaliu întregul portofoliu și să comparați modelele care vă atrag atenția, în vederea celei mai bune alegeri.

La evoMAG gasiti acum si masina tuns iarba electrica bosch, scule si unelte, accesorii mașini, accesorii bucătărie, trotinete electrice.

Whatsapp LinkedIn
masina de tuns iarba gazon perfect masina de tuns pentru un gazon perfect
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Marele Premiu de Formula 1™ de la Miami 2024 se vede LIVE online în AntenaPLAY 🏁 Pe 3, 4 și 5 mai, vezi toate etapele pe canalul dedicat.
Stirile zilei Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
Citește și
Imaginile anului! Muncitori din Iași, filmați în timp ce ”strângeau frunze” cu mașina de tuns...
Se cauta supraveghetor pentru o masina de tuns iarba. Salariul, 2.000 de euro lunar
Video recomandate
Video
Citește și
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri Catine.ro
Țara în care Burak Özçivit visează să joace. Declarația a fost primită cu uimire Happy Channel
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat... Libertatea.ro
O româncă vrea să afle unde lucrează cei care stau la cafenea luni la ora 11 și conduc mașini scumpe:... Ziare.com
Românul care l-a surclasat pe Ion Ţiriac în topul miliardarilor. Anunţul făcut direct de americani AntenaSport
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român le-a... Elle
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea... Spynews.ro
Așa prepară Nadia Comăneci sarmalele de Paște! „Așa am învățat de la mama!” BZI
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO BZI
Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă HelloTaste.ro
Ouă de Paște vopsite natural. Trucuri simple pentru a obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși Antena3.ro
Telefonul ar asculta tot ce vorbești. Soluția simplă la care poți apela pentru a împiedica acest lucru useit
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Zile libere plătite sau concediu sabatic? Cum să te descurci cu banii în concediul sabatic, dacă vrei să... Wall-Street
Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște Kudika
Pască fără aluat, rețeta lui Teo Trandafir de care te vei îndrăgosti. E foarte simplu de preparat Playtech
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent Redactia.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac... Observator
Alimente împotriva inflamației cronice. De ce pot ameliora simptomele MediCOOL
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată HelloTaste
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal! ProSport
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest serviciu de excepție. Se întâmplă în luna mai 2024! Gandul
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de fapt CanCan
Simptomele sarcinii: 10 semne timpurii că ești însărcinată DeParinti
BIGHIT Music a anunțat noi măsuri legale pentru a proteja drepturile membrilor din BTS. Compania de management a... ZUTV
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto UseIT
Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte Hello Taste
Ultimele știri
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Bogdan Năstase a fost eliminat. Ce reacție neașteptată a avut Orlando Zaharia, la final
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Un concurent a reușit să îi impresioneze pe jurați la degustare, în al cincilea battle
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Cine a câștigat al cincilea battle. Banda a adus un verdict neașteptat. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Lăcrămioara Pintilie s-a enervat după o ceartă cu Andrea Recaldin și i-au dat lacrimile
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Richard Abou Zaki s-a înfuriat atunci când a văzut ce face Andrea. Ce a făcut Varză
Chefi la cuțite, 30 aprilie 2024. Irina Fodor a anunțat tema de gătit, dar și ce avantaj pune la bătaie în al cincilea battle
Mireasa, sezon 9. Ce s-a întâmplat, de fapt, între Ionela și Albert, după ce fata a decis să plece: „În ochii mei s-a reabilitat”
Noutățile lunii Mai în AntenaPLAY!
Prognoza meteo 1 mai 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Când se trece pe sub masă în 2024. Semnificația acestui obicei de Paște
Mai multe