Nu arunca apa de la paste după ce le-ai fiert! Grădinarii au dezvăluit secretul! Iată la ce ajută
Gospodarii au dezvlăuit un secret foarte benefic pentru plantele din grădina noastră. Iată de ce nu trebuie să arunci niciodată apa de la paste.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 22 Martie 2024, 14:09 | Actualizat: Vineri, 22 Martie 2024, 14:54- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De curând, un sfat foarte prețios din partea gospodarilor s-a viralizat rapid în mediul online.
Faptul că apa care rămâne după ce ai fiert pastele este foarte benefică pentru florile și plantele din grădina noastră nu era atât de bine cunoscut până în prezent, dar acum se pare că face înconjorul lumii.
Iată cum trebuie să îți uzi plantele și la ce trebuie să fii neapărat atent atunci când o faci.
Pe aceeași temăApa de la paste, benefică pentru flori și alte plante
Udarea florilor și a plantelor cu apa de la paste reprezintă o metodă eficientă de fertilizare organică a acestora.
Florile sunt mult mai sănătoase și hidratate imediat după ce au absorbit această apă, care este bogata în nutrienți benefici pentru plante.
Gospodarii recomandă acest lucru, însă recomandă să fim foarte atenți la câteva aspecte esențiale.
Întotdeauna este bine să verificăm dacă apa de la fierberea pastelor conține sare în exces sau dacă pastele pe care le-am folosit sunt pline de aditivi care pot fi chiar dăunători pentru plante.
Pe aceeași temăTotodată, experții recomandă pentru udarea plantelor și apa în care se fierb ouăle sau legumele, deoarece aceasta rămâne bogată în nutrienți esențiali precum ar fi azotul, calciul și fosforul. Este important ca mereu să uzi plantele după ce apa s-a răcit pentru ca îngrășământul natural să fie absorbit într-un mod cât mai corect și sănătos pentru flori și plante.
O altă medotă eficientă în acest sens este scorțișoara.
Fie că este amestecată cu apă sau presărată asupra solului, scorțișoara este extrem de benefică tuturor florilor și plantelor din grădină. Acest banal ingredient previne apariția unor boli fungice care pot afecta oricând plantele. Scorțișoara acționează exact ca o barieră de protecție împotriva sporilor fungici care dăunează, și face plantele să crească într-un mediu cât se poate de sănătos.
Sarea epson, de asemenea, este extrem de benefică plantelor și florilor din grădina ta.
Acest tip de sare mai este cunoscut sub denumirea de sulfat de magneziu și acționează conform unui îngrășămân natural. Acesta îmbunătățește vitalitatea solului și ajută florile să crească sănătos și frumos. Mineralele pe care sarea epson le conține sunt reprezentate de magneziu și sulfat și au rolul de a face plantele să reziste mai mult.
Potrivit unei publicații, există două modalități principale prin care te poți folosi de această sare.
Prima variantă se bazează pe presărarea sării pe sol din când în când, fără a depune un alt tip de efort, iar cea de a doua variantă este specifică florilor din ghivechi.
Prin cea de a doua se recomandă udarea o dată pe lună cu această sare care se combină cu apă foarte simplu și rapid.
Pe aceeași temă