Orhideea este apreciată pentru aspectul ei exotic, dar și pentru faptul că are posibilitatea de a rămâne înflorită pe timp îndelungat.
Totuși, după ce este achiziționată din florărie se întâmplă de foarte multe ori ca aceasta să își piardă din frumusețe, sau chiar să se usuce dacă nu este îngrijită ca la carte.
Citește și: Trandafirii au nevoie de îngrijire în luna martie! Ce se pune la rădăcină pentru flori frumoase și bogate
Iată cum poți să o îngrijești cel mai bine și să-i asiguri înflorirea de mai multe ori pe an.
Secretul pentru ca orhideea ta să înflorească mai des
Orhideea este o plantă de interior care necesită o îngrijire foarte atentă, mai ales atunci când vine vorba de umiditatea și lumină.
Plantele elegante și rafinate aduc un farmec aparte în orice spațiu și atrag privirile tuturor mai ales atunci când sunt înflorite.
Iată sfaturile specialiștilor pentru ca orhideea ta să înflorească mai des.
Recent, Kiva Kriti din Harrow, nordul Londrei a împărtășit în mediul online un sfat foarte valoros prin care și-a făcut orhideea să înflorească chiar și de două ori pe an.
Trucul ei presupune să păstrezi coaja unei banane, să o tai în mai multe bucăți și să o lași să se înmoaie în apă calde câteva ore.
După ce apa este infuzată cu proprietățile cojii de banană, se pune într-un recipient și se hrănește orhideea. Cantitatea ideală este un pahar, dar este esențial să aștepți ca aceasta să se scurgă complet din ghiveci.
Pentru a evita apariția bolilor fungice sau înecul plantei, întotdeauna trebuie să ai grijă la cantitatea de apă pe care i-o oferi.
Procesul de repetă conform explicației Kivei o dată la 10 zile până când planta își arată culorile vibrante, iar apoi o dată pe lună.
Secretele pentru ca orhideea ta să reziste mai mult
Este adevărat faptul că atunci când achiziționam o orhidee, aceasta este înflorită și arată impecabil, dar că după câteva săptămâni începe să-și piardă din frumusețe sau chiar să se usuce.
Iată de ce trebuie să ții cont pentru a rezista cât mai mult:
- Iluminare potrivită
Este important să te asiguri că orhideea primește suficientă lumină, dar evită să o expui direct în razele soarelui. Cel mai bun loc este acela unde lumina este filtrată sau indirectă.
- Umiditate adecvată
Orhideea preferă un mediu umed, dar niciodată în exces. O variantă eficientă în acest sens este să pulverizezi apă în jurul acesteia sau să așezi ghiveciul pe un platou cu pietricele și apă, astfel încât să se creeze o umiditate crescută în jurul ei.
- Udare corectă
Este esențial să o uzi rar, dar în cantități potrivite. Este esențial să verifici umiditatea din sol înainte de a uda din nou. Ține minte că este mai bine să o uzi mai puțin, decât prea mult.
- Hrănire moderată
Folosește un îngrășământ special pentru orhidee și aplică-l conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu exagera cu cantitatea de îngrășământ, deoarece acest lucru poate dăuna plantei
- Temperatură potrivită:
Orhideele preferă temperaturi moderate, între 18-24 de grade Celsius. Evită expunerea la temperaturi extreme sau fluctuații bruște de temperatură
- Replantare atentă:
Dacă observi că rădăcinile orhideei cresc prea mult sau substratul este deteriorat, poți să o replantezi într-un ghiveci mai mare, folosind un substrat special pentru orhidee.
- Observă și rezolvă problemele
Trebuie să fii atent la semnele de boală și să elimini frunzele și florile uscate pentru a o ajuta să-și mențină sănătatea
Citește și: Planta care te ajută să scapi de umiditatea din casă. Cum arată floarea care te poate scăpa de probleme
Metodele eficiente prin care poți dezinfecta hainele. Spălatul la 90 de grade nu este de ajuns!... Butonul banal care deschide ușa mașinii de spălat atunci când este blocată. Ce poți face în caz de urgență...