Cum scapi în câteva secunde de lacrimile provocate de tăierea cepei. Trucul pe care toate gospodinele vor să-l știe
Există tot felul de trucuri la care puteți apela pentru curățenie sau gătit. Acest obicei promite să vă scape de o veche problemă cu care se confruntă chiar și cei mai pricepuți bucătari. Cum puteți să scăpați de lacrimile din bucătărie atunci când tăiați ceapa. Iată trucul la care nu vă așteptați!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 29 Septembrie 2022, 17:50 | Actualizat: Luni, 07 Noiembrie 2022, 07:18Gospodinele sunt extrem de ingenioase când vine vorba de trucurile pentru gătit. Unul dintre trucurile prietenoase cu bucătarii se referă chiar la ceapa din bucătărie. Iată de ce e bine să puneți o ceapă în cuptorul cu microunde.
Pe aceeași temăDe ce e bine să pui ceapa în cuptorul cu microunde
Tăiatul cepei nu este o activitate plăcută. De multe ori, acțiunea se sfârșește cu lacrimi și usturimi ale ochilor. Gospodinele recomandă să puneți o ceapă întreagă în cuptorul cu microunde deschis și să o lăsați timp de 30 de secunde. Acest truc promite că nu veți mai lăcrima atunci când tăiați ceapa, potrivit Spynews.
Pe aceeași temăDacă nu dispuneți de un cuptor cu microunde, există o altă metodă pe care o puteți folosi. Se recomandă să puneți o ceapă în congelator pentru aproximativ 20 de minute, însă, de data aceasta, tăiată în două. De altfel, dacă tăiați codița după ce tocați ceapa, se spune că nu veți mai lăcrima.
Pe aceeași temăCeapa recomandată ca o metodă naturală și ieftină
Ceapa poate fi utilizată și pentru alte trucuri gospodărești. Această legumă are proprietăți antiinfecțioase și antiinflamatorii și se recomandă pentru tuse.
Pentru a vă bucura de beneficiile sale, tăiați ceapa, o dați printr-o răzătoare, iar pireul care rezultă îl puneți pe un prosop. Apoi, se recomandă să vă așezați prosopul pe picioare pentru o oră și jumătate.
Pe aceeași temăDacă vă doriți un gust mai dulce atunci când gătiți, înmuiați ceapa în apă rece pentru aproximativ un minut, uscați-o cu ajutorul unui șervețel de bucătărie, iar apoi se poate savura rezultatul.