Ierburile aromate, proaspete sau uscate pentru mancaruri cu personalitate
Se spune ca o mancare buna este una careia nu ii lipsesc sarea si piperul. Insa ce poate face o mancare cu adevarat deosebita este adaugarea unui strop de personalitate, in cantitati mici si concentrate. Ierburile pentru gatit - ieftine, savuroase si excelente atat pentru papilele gustative, cat si pentru o stare buna de sanatate, pentru ca fiecare dintre ele are si un rol terapeutic.
Publicat: Miercuri, 31 August 2011, 00:00 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 20:59- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Atunci cand gatesti cu ierburi uscate sau proaspete, exista o regula generala in ceea ce priveste proportiile. Pentru ca cele uscate sunt in general mai puternice si concentrate decat cele proaspete, vei avea nevoie de mai putine - in mod normal de trei ori mai putine uscate decat verzi.
De exemplu, daca o reteta iti cere sa folosesti o lingura de cimbru proaspat, vei avea nevoie de numai o lingurita de cimbru uscat, din moment ce trei lingurite echivaleaza cu o lingura.
Pastrarea ierburilor
Ierburile proaspat taiate pot fi impachetate in hartie, puse in casserole de plastic si apoi in congelator. Cele uscate ar trebui tinute intr-un loc uscat, ferit de lumina.
Ai grija sa nu le lasi deschise prea mult timp, pentru ca isi vor pierde din intensitate.
Foto: herbcompanion.com