Reteta: Prajitura cu piersici si coacaze
Daca ai pofta de o prajitura fructata, ideala alaturi de o cafea aburinda, incearca aceasta reteta scaldata in sos de ciocolata.
Publicat: Marti, 12 Octombrie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
100 g unt
300 g faina
doua oua
praf de copt
80 g zahar tos
500 ml lapte
sare
doua pliculete zahar vanilinat
menta verde
un borcan compot de piersici
200 g coacaze rosii
100 g migdale
250 ml sos de ciocolata
frisca
Mod de preparare:
1. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si un sfert de lingurita cu sare pana isi dubleaza volumul.
2. Se adauga laptele dulce la temperatura camerei, un pliculet cu praf de copt, faina si 50 g migdale macinate sau tocate marunt.
3. Se mixeaza doua minute, se adauga untul topit si racit. Se mixeaza inca doua minute, se incinge o forma de gaufre si se toarna compozitie. Se coace cateva minute, se scoate pe un platou si se procedeaza la fel cu restul aluatului.
4. Se pun pe farfurii, se asaza jumatati de piersici pe o prajitura, se acopera cu alta prajitura si se toarna deasupra sosul de ciocolata.
5. Se presara cu coacaze si migdale feliate, menta tocata si se servesc imediat sau dupa ce s-au racit complet.
Sfat: Se servesc ca atare sau decorate cu frisca si frunze de menta verde.
Bautura: Cafea
citeste si Jurnalul National
foto: countryhome.com