Reteta: tarta de caise cu zahar brun si blat cu scortisoara
Cum caisele au inceput de curand sa-si faca aparitia prin piete, o reteta de tarta cu caise nu doar ca este delicioasa, dar este si nutritiva.
Publicat: Luni, 12 Iulie 2010, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 21:46PREPARARE: 55 de minute/ o ora, plus timpul de racire; 6-8 portii; grad de dificultate: moderat
INGREDIENTE:
200g de faina obisnuita, plus extra pentru presarat
2 lingurite de scortisoara
140g de unt rece, taiat in bucati mici
85g de zahar brun
un ou, cu albusul separat de galbenus
o lingura de malai
700g de caise, taiate in jumatati si cu samburii scosi
o lingura de zahar brun
1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Se asaza faina si scortisoara intr-un robot de bucatarie, se adauga si untul. Se mixeaza totul pana cand se obtine o consistenta ca cea a firimiturilor de paine. Se pastreaza deoparte doua linguri de zahar, restul se adauga in robot si se mixeaza totul putin. Se adauga galbenusul si o lingura de apa, apoi se mixeaza pana cand se obtine o coca groasa. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se framanta putin. Se infasoara in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute.
2. Se amesteca caisele cu zaharul rezervat deoparte. Se intinde aluatul pe o coala de hartie de copt in forma de cerc cu diametrul de 30cm. Se asaza aluatul si hartia de copt intr-o tava mare. Se presara in centru malai, lasand o margine de 10cm nepresarata. Se asaza jumatatile de caise peste malai, cu partea taiata in sus. Se indoaie marginea aluatului peste caise, lasand centrul tartei descoperit. Se bate usor albusul si se unge cu el aluatul. Se presara cu restul de zahar si se da la cuptor 30-35 de minute, pana cand aluatul devine crocant, iar caisele se inmoaie.
Citeste si tu Good Food Romania!