Reteta: Tocana olteneasca a la Radu Anton Roman
Povestile culinare ale regretatului Radu Anton Roman sunt reeditate de Jurnalul National, intr-o colectie de exceptie, destinata zonelor istorice ale Romaniei. Vineri, 16 iulie, primul volum din aceasta noua colectie va fi dedicata bucatelor alese din Dobrogea si Campia Romana. Ziarul si cartea vor costa 14,9 lei.
Publicat: Miercuri, 14 Iulie 2010, 00:00 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 21:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ca preview din colectia dedicata lui Radu Anton Roman, iata o minunata reteta de tocanita olteneasca de sa te lingi pe degete trei zile, povestita chiar de regretatul iubitor de bucate delicioase.
Tocana olteneasca
Zglobie foc tocanita asta, si carnaciori, si cartofi, si destule verdeturi, si un piparus acolo, s-o "nervozeze". Trebuie sa fie o minune, mai ales cu o mamaliguta calda si un ulcior de vin.
Ingrediente:
- 200 g carnaciori;
- 5 tulpini de praz;
- 2 ardei grasi;
- 3 rosii mari rascoapte;
- 6 cartofi mari;
- un ardei iute (ciusca);
- o legatura de marar;
- un pahar de vin alb;
- o legatura de patrunjel;
- un pahar de untdelemn;
- sare;
- 500 g carne slaba de manzat (pasare, purcel).
Preparare:
Carnea, carnaciorii si prazul se taie imbucaturi si se pun la prajit in ulei incins, pana se rumenesc usor. Ardeii, rosiile, ciusca se grijesc si se toaca marunt din cutit. Se stinge prajeala cu rosii, se lasa 10 minute sa dea bine in cateva clocote. Se curata cartofii, se taie imbucaturi. Se adauga o ceasca cu apa la tocana, se acopera, sa fiarba molcom, un sfert de ora.
Se adauga cartofii, ardeii, ciusca si vinul, se potriveste de sare, se lasa tocana sa bulbuceasca, acoperita, pe marginea plitei sau in cuptor, cam 1 juma' de ceas. Se toaca verdeata. Se ia de pe foc, se presara marar si patrunjel.
Citeste Jurnalul National si nu uita de colectia Povestile Bucatariei Romanesti, de Radu Anton Roman!