Reteta zilei: porumb prajit in stil asiatic
Reteta zilei de miercuri este una cu totul si cu totul speciala: vom folosi boabele fierte de porumb pentru a obtine o reteta asiatica, plina de arome savuroase. Pofta buna!
Publicat: Miercuri, 22 Iunie 2011, 00:00 | Actualizat: Marti, 06 Aprilie 2021, 18:39- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Evident, este de preferat sa avem porumb proaspat, cu boabele moi extrase de pe stiulete - dar cum acest lucru nu este posibil sunt foarte bune si boabele aflate in conserve.
Ingrediente (doua portii):
200 grame boabe porumb;
doua linguri ulei de masline;
o lingura ghimbir tocat marunt;
o lingurita ardei iute maruntit;
o mana de patrunjel;
doua linguri sos de soia;
Preparare:Aveti nevoie de un wok bine incins sau o tigaie normala. Se adauga lingurile de ulei de masline, apoi boabele de porumb. Se pune si sosul de soia si se amesteca incontinuu.
Dupa un minut se pune ghimbirul tocat, dar si ardeiul iute. Peste inca un minut, cand ingredientele deja au prins viata, se inchide focul si se pune patrunjelul, tocat in bucati mai mari.
Pofta buna!
Foto: jamieoliver.com