Reteta zilei: tagliatelle cu spanac, mascarpone si parmezan
Spanacul este folosit in prea putine feluri de mancare in bucataria romaneasca si este pacat: da un gust special, este foarte sanatos si ofera si un aspect viu, colorat, oricarui tip de mancare. Iar in combinatie cu pastele, spanacul poate deveni atragator si pentru copii.
Publicat: Marti, 17 Mai 2011, 00:00 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 00:08Ingrediente (4 portii):
4x80 grame tagliatelle (uscate sau proaspete);
400 grame spanac;
ulei de masline;
doua lingurite unt;
doi catei usturoi, taiati feliute subtiri;
un varf de nucsoara;
100 ml smantana;
150 grame branza mascarpone;
doua linguri parmezan ras fin;
sare, piper.
Preparare:
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor - cele proaspete au insa un timp mai scazut de fierbere.
Intre timp, intr-o tigaie puneti putin ulei de masline, untul si caliti usturoiul feliute, adaugand si nucsoara. Cand untul s-a topit adaugati spanacul si amestecati - la foc mediu spre mic: in cateva minute va scada, ca si cantitate, si va deveni negru inchis.
Cand a scazut si s-a inmuiat spanacul, adaugati sare si piper, apoi puneti smantana, branza mascarpone si un polonic din apa in care au fiert pastele. Lasati sa dea in clocot.
La final, dupa ce ati scurs bine pastele, amestecati-le cu amestecul de spanac si lactate, iar daca vi se pare ca preparatul este prea cleios, mai adaugati o lingura sau doua din apa in care au fiert pastele. Presarati parmezan.
Pofta buna!
Foto: adventuresinshaw.com