7 secrete ale cozonacului perfect
Un cozonac perfect trebuie sa fie rumen, moale in interior si cand se taie, trebuie sa se desfaca in fasii. Daca este sfaramicios sau mult prea "gumat", atunci ai gresit undeva in prepararea lui.
Publicat: Joi, 22 Decembrie 2011, 00:00 | Actualizat: Luni, 11 Ianuarie 2021, 14:00Iata care sunt secretele cozonacului perfect, adunate din bucatariile celor mai pricepute gospodine:
1. Nu conteaza cantitatea de oua folosita, ci faptul ca trebuie sa puneti in compozitie toate galbenusurile si doar o parte din albusuri.
2. Pentru un gust absolut delicios, folositi batoane de vanilie, pe care sa le taiati marunt si sa le puneti in lapte.
3. Cea mai buna combinatie de grasimi este untura, unt curat si ulei.
4. Chiar daca inseamna munca in plus, incercati sa macinati zaharul, deoarece dulcele cozonacului va fi mai intens cu zahar pudra.
5. Vasul in care se prageste cozonacul trebuie sa fie caldut.
6. In camera in care se lasa la crescut trebuie sa fie cald si nici macar o sursa de curent.
7. Daca ai framantat coca numai cu unt, adauga si un paharel de ulei si 1/2 pahar de miere de albine.
Foto: easteuropeanfood.about.com