Burger Dubai în restaurantele din România. Cât costă și ce înseamnă, de fapt, această experiență culinară
După fenomenul ciocolata Dubai au apărut mai multe produse alimentare care merg pe aceeași rețetă. Dacă până acum au fost reinventate deserturi autohtone după rețeta ciocolatei Dubai, acum s-a preparat și un burger. Iată ce semnifică această experiență gastronomică.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 28 Noiembrie 2024, 14:48 | Actualizat: Joi, 28 Noiembrie 2024, 14:48- Chefi la cuțite - ediție specială de Ziua Antenei 1! Vezi ce surprize au pregătit chefii vineri, 29 noiembrie, de la 20:30!
- Marele Premiu de Formula 1™ din Qatar e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie 2024!
Un nou trend culinar inspirat de ciocolata Dubai a luat cu asalt piața românească. Este vorba de burgerul Dubai și respectă rețeta celebrului desert.
Pe aceeași temăBurger Dubai în restaurantele din România. Cât costă și ce înseamnă, de fapt, această experiență culinară
Rețeta clasică a burgerului a fost reinterpretată, îmbinând texturi și arome inedite. Produsul fast-food a primit un upgrade care i-a încântat pe gurmanzi.
Burgerii sunt printre preferințele culinare ale românilor, iar orice fel de inovație atrage mulți curioși. Potrivit Observatornews.ro, burgerul Dubai este preparat cu vită Wagyu, fistic, cataif și cheddar fin din Anglia.
Pe aceeași temăBucătarii vin cu inovații și pentru chiflă, pe care au dat-o la schimb cu croissantul. Dacă existau înainte plângeri și lamentări pentru faptul că burgerul e prea mare și nu poate fi mâncat ușor, de acum există și varianta turtită, care satisface această nevoie.
„Dacă ai un pic de gust şi imaginaţie poţi face burgerul în 10.000 de modeluri diferite. Astăzi pregătim burger Dubai. Avem carne de vită, cheddar, roşie, salată, chiflă, un pic de maioneză şi, bineînţeles, fisticul cu cataif, combinaţia din Dubai, cea mai celebră.
Pe aceeași temăPasta de fistic se creează prin a blenda fisticul, adăugând ulei şi puţină sare. Avem un conţinut undeva la 70% fistic şi 30% cataif şi secretul meu, un pic de parmezan pus în această combinaţie", spune bucătarul Gigi Nicolae.
„Este o combinaţie foarte bună, croissantul fiind făcut cu unt. El ar putea fi mâncat şi la cină şi la prânz şi la brunch.
Românii sunt foarte curioşi de gastronomie şi în special de burgeri. Mai nou a apărut trendul acesta cu smashed.
Burgerul smashed are un gust diferit pentru că este făcut foarte presat. Este foarte uscat la margini şi puţin suculet în interior", declară Cătălin Potecaru, patronul unui restaurant.
Potrivit sursei menționate anterior, preţul unor astfel de burgeri este între 40 şi 60 de lei.