Ce putem servi la mic dejun, pentru a ne potoli dorul de vacanțele afară?
Vrei să petreci o dimineață de vis? Poți lua micul dejun pe Lacul Mogoșoaia, unde vei găsi diverse preparate așa cum le cunoști din vacanțele petrecute în Italia, Grecia, sau Spania.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 03 Septembrie 2020, 09:34 | Actualizat: Joi, 03 Septembrie 2020, 11:10- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În direct de la o terasă de pe lacul Mogoșoaia, Adina Lăcătușu, reporterul matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, ne îmbie cu diverse preparate așa cum, până nu demult, le serveam în vacanțele de vară petrecute pe afară.
Începem cu delicioasele bulete de orez din bucătăria siciliană, denumite Arancini. Aici le găsim cu umplutură de scoici și creveți și o delicioasă și frumos rumenită crustă de parmezan. Sunt foarte recomandate a fi preparate și atunci când ne rămâne orez preparat cu o zi înainte. Se pot servi cu diverse sosuri dulci-picante.
La mare înălțime sunt clătitele cu urdă, specifice bucătăriei poloneze. Sunt clătite dulci-sărate și gratinate la cuptor, servite ca desert.
Din bucătăria grecească avem o delicioasă plăcintă cu brânză și spanac, renumita plăcintă Spanakopita. Este o plăcintă sărată din foietaj cu umplură de spanac și brânză feta care se servește cu smântână.
Ne întoarcem la bucătăria italienească pentru un platou bogat cu măsline marinate, roșii deshidratate și parmezan.
Iar din bucătăria spaniolă găsim renumitele bruschete denumite Tapas, umplute cu diverse ingrediente cu ar fi prosciutto, pește, etc.
Toate aceste preparate merg servite alături de o limonadă aromată, cu multe fructe.