Antena

Cum să faci dulceață de pepene roșu sau galben. Este ușor de realizat și nu ai nevoie de multe ingrediente

Dulceața de pepene este o metodă delicioasă de a menține gustul verii și pe timp de iarnă. Iată mai jos două rețete delicioase și ușor de preparat!

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 02 August 2024, 15:53 | Actualizat: Vineri, 02 August 2024, 16:53
Galerie de imagini
Cum să faci dulceață de pepene roșu sau galben. Este ușor de realizat și nu ai nevoie de multe ingrediente
Shutterstock

Fie că vorbim despre pepenele roșu sau galben, aceste fructe sunt ideale pentru zilele caniculare, mai ales că reprezintă o gustare bogată în vitamine și minerale, dar săracă în calorii.

Pentru cei care vor să păstreze savoarea pepenelui și pe timp de iarnă pot încerca rețeta delicioasă de dulceață. Iată cum se prepară, dar și de ce alte ingrediente ai nevoie!

Pe aceeași temă

Cum să prepari pas cu pas dulceața de pepene roșu sau galben

Îți prezentăm, în rândurile de mai jos, două rețete diferite de dulceață de pepene pe care le poți alege în funcție de preferințe.

Rețeta de dulceață de pepene roșu

Pentru dulceața de pepene roșu, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Dulceața de pepene roșu se poate face atât din miezul, cât și din coaja fructului. Miezul conferă, în schimb, o textură asemănătoare gemului, perfectă pentru întins pe pâine sau pentru diferite deserturi.

Mod de preparare: Adaugă miezul de pepene roșu, zeama de lămâie și zahărul într-o oală. După ce începe să fiarbă, se dă focul mai încet. Pentru a evita formarea cocoloașelor, adaugă pectina rapid cu ajutorul unui tel sau al unei furculițe. Compoziția se amestecă la foc mic timp de douăzeci de minute. Dulceața se va întări când se răcește.

Când este fierbinte, dulceața se pune în borcane uscate pentru a o conserva. Alternativ, se poate păstra la frigider timp de până la o lună într-un recipient închis ermetic.

Rețeta de dulceață de pepene galben

Recomandari A1

Pentru dulceața de pepene galben, ai nevoie de următoarele ingrediente:

La fel se procedează și în cazul rețetei de dulceață de pepene galben, numai că aici procesul este mai rapid.

Mod de preparare: Se începe prin a scoate semințele și a tăia coaja pepenelui galben. Apoi, se taie miezul în cuburi și se pune alături de zahăr, lămâie și vanilie într-o cratiță. Pot fi adăugate arome suplimentare, după preferințe.

Amestecul se fierbe timp de douăzeci de minute la foc mare. Pe urmă, se mai fierbe încă douăzeci de minute la foc mic. Când expiră timpul, se toarnă dulceața caldă în borcanele igienizate în prealabil și se păstrează pentru conservare.

Pe aceeași temă
Whatsapp LinkedIn
dulceață pepene roșu pepene galben rețetă dulceață de pepene ingrediente
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și