Desert: Reteta Chec cu pere si ghimbir
Checul cu pere este foarte aromat si usor de preparat!
Publicat: Vineri, 10 Februarie 2012, 00:00 | Actualizat: Duminica, 07 Februarie 2021, 14:43Ingrediente pentru reteta Chec cu pere si ghimbir:
- 200g de unt fara sare, plus extra pentru uns tava;
- 100g de zahar fin;
- 100g de zahar brun;
- 2 oua mari, batute;
- 1 lingurita extract de vanilie;
- 200g faina;
- 1 lingurita praf de copt;
- 2 bucati de ghimbir confiat, tocat;
- 2 pere, curatate de coaja si de samburi, tocate grosier.
PENTRU GLAZURA
- 3 linguri sirop de ghimbir (obtinut prin fierberea ghimbirului confiat in apa cu zahar);
- 3 linguri de zahar tos.
Mod de preparare pentru reteta Chec cu pere si ghimbir:
1. Se incinge cuptorul la 180°C/gaz 4. Se unge si se tapeteaza cu hartie de copt o tava de cozonac de 900g. Se freaca untul si zaharul, pana ce amestecul are o culoare deschisa, apoi se amesteca, treptat, ouale batute si extractul de vanilie. Se incorporeaza faina, praful de copt si un varf de cutit de sare in amestecul de unt, apoi toate acestea se amesteca rapid cu ghimbirul si perele tocate. Se toarna amestecul in forma, se niveleaza suprafata, apoi se coace 1 ora - 1 ora si 10 minute sau pana ce o scobitoare infipta in central prajiturii iese curata.
2. Pentru glazura, se amesteca siropul cu o lingurita de apa si zaharul. Se inteapa suprafata franzelei din loc in loc, peste tot, cu o scobitoare, apoi se toarna siropul deasupra. Se serveste calda cu frisca sau se lasa sa se raceasca complet.
Pofta buna!
FOTO: goodfood.ro