Desert delicios: Rețeta Briose a la Mazilique
Impresioneaza-ti invitatii la masa cu aceste briose delicioase si aspectuoase!
Publicat: Vineri, 02 Martie 2012, 00:00 | Actualizat: Sambata, 16 Ianuarie 2021, 20:00- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Briose a la Mazilique:
- 150g de unt, topit la temperatura camerei;
- 150g de zahar;
- 175g de faina;
- 1 pliculet praf de copt;
- un varf de sare;
- 3 oua;
- 1 lingurita extract de vanilie.
PENTRU GLAZURA
- 100g de ciocolata alba sau amaruie;
- 2 linguri de lapte;
- 50g de unt;
- 75g de zahar pudra;
- fulgi de migdale, fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau capsuni pentru ornat.
Mod de preparare pentru rețeta Briose a la Mazilique:
1. Se asaza toate ingredientele pentru aluatul de briose intr-un bol si se amesteca cu mixerul 1-2 minute, pana se obtine o compozitie cremoasa.
2. Se asaza intr-o tava de copt briose, forme din hartie, speciale pentru briose. Se toarna cate putin din aluat in fiecare forma.
3. Se lasa in cuptorul preincalzit la 180º C/ gaz 4, pentru 18-20 de minute, pana cresc si se rumenesc.
4. Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu laptele si untul. Se amesteca, adaugand si zaharul pudra. Se da fiecare briosa prin glazura si se orneaza, dupa preferinte, cu fulgi de migdale, fructe confiate, chipsuri de ciocolata sau capsuni.
Poftă bună!
FOTO: goodfood.ro